Pekka Helynranta johtamaan Suomen Tekstiili & Muoti ry:n hallitusta 2022

Suomen Tekstiili & Muoti ry:n vuosikokous valitsi 18.11.2021 liiton hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi Ahlstrom-Munksjö Glassfibre Oy:n toimitusjohtaja Pekka Helynrannan. Hän on toiminut aiemmin liiton varapuheenjohtajana ja hallituksen jäsenenä.

Suomen Tekstiili & Muoti ry on suomalaisten tekstiili- ja muotialan yritysten järjestö. Liiton puheenjohtajaksi nyt valittu Pekka Helynranta tarkastelee alaa merkittävältä keulapaikalta – Ahlstrom-Munksjö on yksi maailman johtavista kestävän kehityksen mukaisten ja innovatiivisten kuitupohjaisten ratkaisujen toimijoista.

Pekka Helynranta valittiin Suomen Tekstiili & Muoti ry:n hallituksen puheenjohtajaksi

”Elämme tekstiili- ja muotiteollisuudessa jännittäviä aikoja. Kestävän kehityksen tekstiiliratkaisut, kuten ekologiset tekstiilikuidut, ovat mullistamassa tekstiilimarkkinat. Digitalisaation mahdollisuudet auttavat suomalaista teollisuutta kansainvälisessä kilpailussa, ja suomalaisen työmarkkinasektorin tilanteessakin on uudenlaista värinää”, sanoo vastavalittu puheenjohtaja Pekka Helynranta.

 

Suomalainen tekstiili- ja muotiala myönteisessä valokeilassa

Suomen Tekstiili & Muoti ry rakentaa suomalaiselle tekstiili- ja muotialalle kannustavaa toimintaympäristöä kotimaassa. Liiton tavoitteena on myös tukea alan yrityksiä kestävässä kasvussa ja kansainvälistymisessä. Suomalainen tekstiili- ja muotiosaaminen on viime aikoina näkynyt taajaan maailmalla niin tekstiilikuituinnovaatioiden kuin taidokkaiden nuorten suunnittelijoiden ansiosta. Se lisää suomalaisyritysten ponnistusvoimaa globaaleilla markkinoilla.

”Odotan innolla työtä, jota me pääsemme liiton hallituksessa tekemään jäsenyritysten toimintaedellytysten parantamiseksi ja alan uusien mahdollisuuksien hyödyntämiseksi”, Helynranta sanoo.

Tekstiili- ja muotialan monipuolisuus näkyy liiton hallituksen kokoonpanossa

Hallituksen varapuheenjohtajiksi valittiin Lapuan Kankureiden toimitusjohtaja Esko Hjelt ja Lennol Oy:n toimitusjohtaja Pirjo Pystykoski-Sopanen. Liiton hallitukseen nimettiin myös iso joukko uusia jäseniä – pääset tutustumaan hallituksen kokoonpanoon tästä linkistä.

Pitkäaikainen hallituksen puheenjohtaja vaihtuu, sillä Image Wearin toimitusjohtaja Pekka Nikkanen siirtyy eläkkeelle. Suomen Tekstiili & Muoti ry kiittää Pekka Nikkasta tämän panoksesta alan eteen.

”Liiton hallituksen jäsenistössä tapahtuu vuodenvaihteessa merkittäviä vaihdoksia, ja kapula siirtyy Pekalta Pekalle. On toimintamme kannalta hieno asia, että jäsenyritystemme monipuolisuus näkyy myös hallituksen kokoonpanossa. Liiton uuden hallituksen johdolla voimme yhä aktiivisemmin verkottua niin Suomessa kuin kansainvälisesti”, sanoo Suomen Tekstiili & Muoti ry:n toimitusjohtaja Marja-Liisa Niinikoski.

Lisätietoja:

Hallituksen puheenjohtaja Pekka Helynranta, pekka.helynranta@ahlstrom-munksjo.com

Liiton toimitusjohtaja Marja-Liisa Niinikoski, marja-liisa.niinikoski@stjm.fi

Marja-Liisa Niinikoski

Toimitusjohtaja

+358 40 538 4541
marja-liisa.niinikoski@stjm.fi

Ajankohtaista aiheesta

Hyvää kesää! Toimistomme lomailee heinäkuussa

Tekstiili- ja muotialan kasvusopimus julkaistu: Suomi tarvitsee lisää kaupallista osaamista

Uutishuone