Rahoitusta tekstiilin ja muodin hankkeisiin EIT Culture & Creativity -hausta

EU:n innovaatioyhteisö EIT Culture & Creativity avaa rahoitushakuja luoville aloille. Ensimmäisessä haussa rahoitusta on jaossa noin 10,5 miljoonaa euroa hankkeille, jotka voivat käynnistyä tammikuussa 2024.

EIT Culture & Creativity -yhteisö saa jaettavakseen 300 miljoonaa euroa, jolla tuetaan Euroopan luovia ja kulttuurialoja sekä parannetaan näiden kilpailukykyä ja kasvua. Ensimmäisen hankehaun rahoituksia kohdennetaan muun muassa oppilaitoksille sekä tekstiili- ja muotialan monikansallisille konsortioille, joissa voi olla myös yrityksiä mukana. Hakuun toivotaan mukaan hankkeita ja toimenpiteitä, joilla voidaan vahvistaa yrittäjyyttä ja innovaatiokyvykkyyttä sekä nopeuttaa Euroopan kulttuuri- ja luovien alojen vihreää, digitaalista ja sosiaalista siirtymää. Ensimmäinen haku vuonna 2024 alkaville hankkeille on auki 17.4.-31.5.2023. 

Rahoitusta on haettavissa mm. seuraaviin tarkoituksiin: 

  • Uudet ja olemassa olevat maisteriohjelmat 
  • Jatkuvan oppimisen ohjelmat 
  • Innovaatioprojektit 
  • Hautomo- ja kiihdyttämöohjelmat 
  • Sosiaaliset innovaatiot 

Haun verkkosivulta löytyy muun muassa tekstiili- ja muotialaan liittyvä toimenpideohjelma: Action Programme 3: Breakthrough Lab – Fashion and textile: use of digital technologies and/or new materials to create new no-waste or net-zero products, processes, services or business models. 

EIT järjestää aiheesta infowebinaarin 25.4.2023. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan.

Helsinkiin perustetaan vuonna 2024 EIT Culture & Creativity -yhteisön Pohjois-Euroopan aluekeskus tuomaan yhteen alueen luovien alojen osaajia, yrityksiä, tutkimusta ja yrittäjyyteen suuntaavia opiskelijoita. Kuulemme siis aiheesta lisää lähikuukausina!

Euroopan innovaatio- ja teknologiainstituutti (EIT) on Euroopan unionin vuonna 2008 perustama Euroopan innovointikykyä tukeva EU:n elin. EIT on kiinteä osa Horisontti 2020:tä, EU:n tutkimuksen ja innovoinnin puiteohjelmaa. EIT on EU:n aloite, joka vie eteenpäin innovointia kaikkialla Euroopassa integroimalla liiketoimintaa, koulutusta ja tutkimusta ratkaisujen löytämiseksi kiireellisiin maailmanlaajuisiin haasteisiin. 

Hae rahoitusta

Ensimmäisessä haussa rahoitusta on jaossa noin 10,5 miljoonaa euroa hankkeille, jotka voivat käynnistyä tammikuussa 2024. Haku on auki 17.4.-31.5.2023.

Siirry EIT:n verkkosivuille

Ajankohtaista aiheesta

Tekstiilien Horisontti Eurooppa -ohjelma etenee nopeasti

Kaavailtu tulliuudistus tähtää toiminnan tehostamiseen

Uutishuone