Eurooppalainen ReHubs-aloite tuo ratkaisuja poistotekstiilien keräämiseen ja hyödyntämiseen

Euroopassa syntyy yli seitsemän miljoonaa tonnia poistotekstiiliä vuosittain, ja tästä vain 30–35 % kerätään. On arvioitu, että vuoteen 2030 mennessä poistotekstiiliä syntyy jo lähes yhdeksän miljoonaa tonnia. Eurooppalainen ReHubs-aloite tuo ratkaisuja poistotekstiilien keräämiseen ja hyödyntämiseen. Samalla avautuu mahdollisuus jopa 15 000 uuteen työpaikkaan ja tarve tekstiilien tuotannon osittaiseen palaamiseen lähialueille.

Eurooppalainen tekstiilialan kattojärjestö Euratex jäsenliittoineen käynnisti ReHubs-aloitteen vuonna 2020. Tavoitteena on edistää poistotekstiilien kierrätystä yhdistämällä poistotekstiilien keräilijät, käsittelijät ja hyödyntäjät. Hankkeen teknistaloudellisen selvityksen tuloksia ja seuraavia askeleita esiteltiin Techtextil-messuilla Frankfurtissa 22.6.2022.

 

 

ReHubsin teknistaloudellisen selvityksen mukaan tekstiilikierrätysala voi kasvaa 3,5–4,5 miljardin euron toimialaksi Euroopassa vuoteen 2030 mennessä. Hankkeessa laaditaan eurooppalainen tekstiilikierrätyksen tiekartta vielä vuoden 2022 aikana. ReHubsin ympärille rakennetaan avoin yhteistyöalusta, joka seuraa tekstiilikierrätyksen tiekartan toimeenpanoa, edistää yhteistyötä ja käynnistää projekteja.

Lue lisää Euratexin verkkosivuilta: ReHubs 2022: Circulating Textile Waste Into Value

Anne Ruokamo

Johtava asiantuntija, kansainvälinen liiketoiminta ja rahoitus

+358 40 544 0886
anne.ruokamo@stjm.fi

Ajankohtaista aiheesta

Pakkausten tuottajavastuu laajenee – liiton kooste pakkausten merkinnöistä EU:ssa

Esittelyssä ASK – The Nordic Way -podcast. Suomesta mukana Halti & Reima

Uutishuone