Spinnova investoi langankehräämöön Jyväskylässä

Ekologista tekstiilikuitua kehittävä Spinnova aikoo investoida omaan langankehräämöön. Investointi on merkittävä, sillä Suomessa ei ole toista teollisen mittakaavan hienojen lankojen kehräämöä. Investoinnilla Spinnova vauhdittaa tuotekehitystyötään ja markkinoille menoaan.

Oma langankehräämö kuitutuotannon läheisyydessä mahdollistaa Spinnovalle entistä nopeampia tuotekokeiluja ja on yhtiön mukaan arvokas sijoitus tulevaisuuteen, kun uutta tekstiilikuitua kehitetään eri raaka-ainelähteistä. Tällä hetkellä tekstiilikuitua valmistetaan pääasiassa puusta saatavasta selluloosasta, mutta raaka-aineeksi soveltuu myös esimerkiksi selluloosaa sisältävä tekstiilijäte tai maatalouden sivuvirrat, kuten vehnän olki.

Langankehräämö on suunniteltu Jyväskylään, jossa Spinnova tuottaa jo tällä hetkellä tekstiilikuitua pilottimittakaavan tuotantolaitoksessaan. Jyväskylään on myös rakenteilla ensimmäinen kaupallinen tehdas yhdessä Spinnovan kumppanin Suzanon kanssa. Investoinnin suuruus on arviolta 2,2 miljoonaa euroa. Uuden kehräämön kumppaniksi on valittu puuvillan kehräämisteknologian markkinajohtaja sveitsiläinen Rieter. Kehräämön teknologiatoimitukset ajoittuvat vuoden 2022 loppuun. Muista toiminnan käynnistymiseen liittyvistä aikatauluista yhtiö tiedottaa myöhemmin.

”Tämä on merkittävä uutinen suomalaiselle tekstiiliteollisuudelle, sillä tällä hetkellä Suomessa ei ole toista teollisen mittakaavan hienojen lankojen kehräämöä ”, sanoo Suomen Tekstiili & Muoti ry:n asiantuntija Katri Pylkkänen.

Spinnova on yksi suomalaisista yrityksistä, jotka tällä hetkellä kehittävät uusia, ekologisia tekstiilikuituja. Lue lisää ekologisista tekstiilikuiduista.

Spinnovan tiedote

Kuva: Spinnova

Katri Pylkkänen

Asiantuntija, tuotteet, materiaalit & vastuullisuus

+358 41 535 4379
katri.pylkkanen@stjm.fi

Ajankohtaista aiheesta

Muodistako miljardibisnes Suomeen? SuomiAreenassa keskusteltiin suomalaisen muodin kasvusta

Tekstiili- ja muotialan kasvusopimus julkaistu: Suomi tarvitsee lisää kaupallista osaamista

Uutishuone