Tekstiili- ja muotiala kohtaavat Frankfurtissa juhannusviikolla

Messukenttä on muutoksessa ja monet tekstiili- ja muotialan tärkeimmistä tapahtumista ovat muuttaneet aikataulujaan. Frankfurtissa on juhannusviikolla ensimmäistä kertaa samanaikaisesti esillä teknisiä tekstiilejä, tekstiilien viimeistystä ja prosessointia, kodin- ja sisustustekstiilejä sekä muotia.

Jutun pääkuva: Heimtextil

Frankfurtissa on juhannuksen alla tekstiilialan messukeskittymä. Teknisten tekstiilien ja kuitukankaiden Techtextil sekä tekstiilien viimeistelyn ja prosessoinnin Texprocess järjestetään 21.– 24.6.2022. Techtextilistä löytyy myös funktionaalisia ja teknisiä muodin materiaaleja. Texprocess kattaa valmistusvaiheita suunnittelusta ja kaavoituksesta erilaisiin viimeistystekniikoihin.

 

KUVA: Techtextil

Kodin- ja sisustustekstiilien Heimtextil järjestetään samaan aikaan normaalia pienempänä kesän erikoisversiona. Heimtextilin tarjonnassa on trendinäyttelyitä, trendiluentoja ja -kierroksia sekä sisustus- ja verhoilukankaita sekä sisustustuotteita.

Vastuullisen muodin NEONYT pidetään tällä kertaa kuluttajatapahtumana Frankfurtin Union Hallessa. NEONYT Lab 24.–26.6. pitää sisällään muotinäytöksiä, D2C-kauppaa ja Fashionsustain-kongressin. Fashionsustain pureutuu muodin kestävän kehityksen haasteisiin ja ratkaisumahdollisuuksiin.

Frankfurt Fashion Week (20.–26.6.) tarjoaa katon muotikokonaisuudelle. Muotiviikkojen ohjelmaan kuuluu tapahtumia, näytöksiä ja keskusteluja eri puolilla kaupunkia. Keskeisinä teemoina ovat kestävä kehitys, muotikulttuuri ja lifestyle.

Verkostoidu virtuaalisesti ja kasvokkain

Enterprise Europe Network järjestää messujen yhteydessä Technical & Smart Textile -matchmaking-tapahtuman. Tapahtuma-alustalla voi sopia virtuaalitapaamisia 1.6.–30.9. ja kohtaamisia kasvokkain Techtextil-messujen aikaan 21.–24.6. Yritykset, tutkimuslaitokset ja muut alan toimijat voivat hakea matchmakingin kautta yhteishankkeita tai uusia kumppaneita. Lisätietoja ja rekisteröityminen: https://smart-tech-textiles.b2match.io/

Suomen Tekstiili & Muoti on messuilla 21.–22.6. ja järjestää suomalaisille messukävijöille vapaamuotoisen get-togetherin 21.6. Tule mukaan vaihtamaan messukuulumisia ja tutustumaan alan yritysten edustajiin! Ilmoittaudu mukaan sähköpostitse Anne Ruokamolle (anne.ruokamo@stjm.fi). Wir sehen uns in Frankfurt!

Techtextil

Texprocess

Heimtextil Summer Special

NEONYT Lab

Frankfurt Fashion Week

Enterprise Europe Networkin Technical & Smart Textile -matchmaking

Anne Ruokamo

Johtava asiantuntija, kansainvälinen liiketoiminta ja rahoitus

+358 40 544 0886
anne.ruokamo@stjm.fi

Ajankohtaista aiheesta

WORTH-projekteista kumppaneita, rahoitusta ja hautomopalveluita muoti- ja lifestylealan toimijoille

Euroopan komissiossa kaivataan tekstiilialan toimijoiden sitoumuksia tekstiilien siirtymäpolkuun

Uutishuone