Tekstiili- ja muotialan työntekijöiden työehtosopimusneuvottelut käyntiin

Työehtosopimusneuvottelut alkoivat Suomen Tekstiili & Muoti ry:n ja Teollisuusliitto ry:n yhteisessä tilaisuudessa. Nykyinen sopimus on voimassa 31.12.2021 asti.

Tekstiili- ja muotialan työntekijöiden työehtosopimusneuvottelut alkoivat keskiviikkona 27.10.2021 Suomen Tekstiili ja Muoti ry:n sekä Teollisuusliitto ry:n yhteisessä kick off -tilaisuudessa.

Neuvottelukumppanien tapaamisessa tarkasteltiin tekstiili- ja muotialan tilannekuvaa tilastojen avulla ja yritysten näkökulmasta. Keskusteluissa esiin nostettuja aiheita olivat muun muassa yrityskohtaiset ratkaisut työelämän asioissa sekä talousnäkymien yleinen ennakoitavuuden ja vakauden puute.

Alan yritysten terveiset tilaisuudessa kertoi Ahlstrom-Munksjö Glassfibre Oy:n toimitusjohtaja Pekka Helynranta.

”Näkymä on sumea”, Helynranta totesi. ”Raaka-aineiden ja energian hinta sekä rahdin kustannukset aiheuttavat yrityksille merkittäviä kustannuspaineita.”

Suomen Tekstiili & Muoti ry:n ja Teollisuusliitto ry:n neuvottelukumppanit yhteisen pöydän ääressä 27.10.2021.

 

Suomen Tekstiili & Muoti ry neuvottelee tekstiili- ja muotialan yleissitovat työehtosopimukset, joita alan yritysten on noudatettava. Liiton neuvottelukumppaneina ovat työntekijöiden osalta Teollisuusliitto ry ja toimihenkilöiden osalta Ammattiliitto Pro.

Teollisuusliitto ry on irtisanonut tekstiili- ja muotialan työntekijöiden työehtosopimuksen. Työntekijäsopimusalan työehtosopimus on voimassa 31.12.2021 asti. Työehtosopimusten piirissä on runsaat 2 000 henkilöä.

Toimihenkilöiden osalta sopimusneuvottelut alkavat marraskuussa 2021. Toimihenkilösopimuksen voimassaolo päättyy 28.2.2022.

Tuija Vehviläinen

Työmarkkinapäällikkö, TES- ja työlainsäädäntöasiat

+358 40 751 9543
tuija.vehvilainen@stjm.fi

Ajankohtaista aiheesta

Tekstiili- ja muotialan toimihenkilöille neuvottelutulos

Tekstiili- ja muotialan työntekijöille neuvottelutulos

Uutishuone