Tekstiili- ja vaatealan Porto Convention ja yritysvierailut Portugalissa

Tekstiilialan eurooppalainen kattojärjestö Euratex järjestää vuosittaisen konferenssinsa 13.-14.10.2022 Portugalissa otsikolla Sustainability Meets Competitiveness – How to Square the Circle? Samalla on mahdollisuus vierailla portugalilaisissa alan yrityksissä ja tutkimuskeskuksessa.

Tapahtuma järjestetään yhteistyössä portugalilaisen tekstiili- ja muotialaliiton (ATP – Associação Têxtil e Vestuário de Portugal) kanssa. Keskeisinä teemoina ovat, miten yritykset voivat ennakoida tulevaa EU-sääntelyä, hyötyä innovaatioista ja kehittää liiketoimintamalleja, jossa vastuullisuus on kilpailukyvyn ja kasvun lähde. 

Paneelikeskustelujen aiheina on vastuullisuuden mittaaminen, viestintä ja rahoittaminen. Työpajoissa pureudutaan muun muassa laajennettuun tuottajavastuuseen, tekstiilijätteen kierrätykseen ja digitaaliseen tuotepassiin. Alustava ohjelma on julkaistu tapahtuman verkkosivuilla. Osallistumismaksu tekstiili- ja muotialan yrityksille on 200 € (member price).  

 

KUVA: PORTO CONVENTION

Yritysvierailut Porton alueella 

Osallistujat voivat osallistua myös toisen päivän yritysvierailuille (lisämaksu 75 €). Kierroksella käydään kahdessa tai kolmessa tekstiilialan yrityksessä Porton seudulla ja mahdollisesti tekstiilialan tutkimuskeskus Citevessa. Osallistujat voivat mahdollisesti valita käyntikohteet useammasta yrityksestä. Vierailuohjelma täsmentyy tulevien viikkojen aikana. Voit kysyä lisätietoja yritysvierailuista Anne Ruokamolta. 

Porto Convention

Mitä, missä ja milloin? Lue täältä lisätietoja Porton tapahtumasta.

Anne Ruokamo

Johtava asiantuntija, kansainvälinen liiketoiminta ja rahoitus

+358 40 544 0886
anne.ruokamo@stjm.fi

Ajankohtaista aiheesta

Pakkausten tuottajavastuu laajenee – liiton kooste pakkausten merkinnöistä EU:ssa

Esittelyssä ASK – The Nordic Way -podcast. Suomesta mukana Halti & Reima

Uutishuone