Tekstiilin ja muodin palkinto Lapuan Kankureille, kunniamaininta Resterille

Textile & Fashion Forum Helsinki -tapahtumassa 7.4.2022 jaetun Tekstiilin ja muodin palkinnon sai Lapuan Kankurit. Tunnustuspalkinto on arvoltaan 10 000 euroa.

Tekstiili- ja muotialan voimat yhteen koonnut Textile & Fashion Forum Helsinki -tapahtuma huipentui iltajuhlaan, jossa julkistettiin Tekstiilin ja muodin palkinnon voittaja. Tänä vuonna alan tunnustuspalkinnon sai Lapuan Kankurit, ja erityinen kunniamaininta jaettiin kiertotalousyritys Rester Oy:lle.

Tekstiilin ja muodin palkinto nostaa esiin suomalaista yritystä tai toimijaa, joka on luonut menestyksekkäästi kasvua omalla liikeideallaan, tarjoaa vastauksia ajankohtaisiin haasteisiin tai toimii alan näkyvänä lähettiläänä.

Ehdokkaat palkinnon saajiksi kerättiin avoimella kyselyllä, ja palkinnon voittajan ja kunniamaininnan saajan valitsi tuomaristo, johon kuuluivat professori Pirjo Hirvonen Aalto-yliopistosta, toimittaja Jenny Jännäri Kauppalehdestä, Robert van de Kerkhof Lenzing AG:stä ja toimitusjohtaja Marja-Liisa Niinikoski Suomen Tekstiili & Muoti ry:stä. Palkittujen lisäksi finalisteissa olivat mukana Myssyfarmi, Lennol ja Pure Waste.

Palkinnon suojelijana toimi elinkeinoministeri Mika Lintilä.

Tekstiilin ja muodin palkinnon luovutti Lapuan Kankureiden Esko ja Jaana Hjeltille elinkeinoministeri Mika Lintilä.

Palkinnon voittaja kasvaa ja kehittyy perinteitä kunnioittaen

Tekstiilin ja muodin palkinnon saanut Lapuan Kankurit teki vaikutuksen tuomaristoon kyvyllään ja sitoutuneisuudellaan toteuttaa omia arvojaan toiminnassaan. Lapuan Kankurit kutoo tekstiili kerrallaan parempaa tulevaisuutta. Yrityksen luonnonläheiset kattaus-, kylpy- ja villatuotteet tunnetaan hyvin Suomessa sekä muualla maailmassa. Lapuan Kankurit osoittaa esimerkillään, miten yritys voi uusiutua, kasvaa ja kehittyä perinteitä ja historiaansa kunnioittaen.

Kunniamaininnan vastaanotti Rester Oy:n Miska Paulorinne.

Kunniamaininta kiertotalouden suunnannäyttäjälle

Kunniamaininnan saaja Rester Oy on tekstiilien kierrätysratkaisuja tarjoava yritys, joka mahdollistaa yritystekstiilien kierrätyksen uudeksi tekstiilikuiduksi ja laadukkaaksi raaka-aineeksi. Rester toimii kiertotalouden tienraivaajana Suomen lisäksi myös kansainvälisesti, sekä vastaa toiminnallaan tekstiili- ja muotialan haasteisiin.

Tekstiili- ja muotialan opettaja -tunnustuksella palkittiin LAB-ammattikorkeakoulun Minna Cheung.

Tekstiili- ja muotialan opettaja -tunnustus jaettiin ensimmäistä kertaa

Suomen Tekstiili & Muoti halusi antaa tunnustusta myös kotimaisen tekstiili- ja muotialan korkeatasoiselle koulutukselle. Koulutus on merkittävässä asemassa toimialan menestyksen mahdollistajana, sillä se tuo yrityksille uusia osaajia ja tarjoaa mahdollisuuksia osaamisen päivittämiseen läpi työuran. Suomen Tekstiili & Muoti ry myönsi vuoden 2022 Tekstiili- ja muotialan opettaja -tunnustuksen LAB-ammattikorkeakoulun puettavan muotoilun lehtori Minna Cheungille. Minna kehittää ansiokkaasti työssään toimialan osaamista ja vahvistaa verkostoitumista yhdessä yritysten ja muiden sidosryhmien kanssa.

Lämpimät onnittelut voittajille – teette suurenmoista työtä!

Ajankohtaista aiheesta

Arvonlisäveron noston aikataulu liian kireä ja heikentää yritysten kilpailukykyä

Suomen Tekstiili & Muoti: TKI-panostukset tervetulleita edistämään talouskasvua, arvonlisäveron korotus huolestuttaa kiertotalouteen siirtymistä

Uutishuone