Tervetuloa jäseniksi Alpa, Minna Suuronen ja Salon Lakkitehdas

Uudet jäsenet tekevät neuleita alpakan villasta, naisten vaatteita sekä lakkeja, hattuja ja pipoja.

Alpa Finlandia Oy

Alpa sai alkunsa Heikki Timlinin seikkailulla Etelä-Amerikan sademetsissä ja vuorilla. Reissusta ostettu alpakkaneule oli juuri sopiva säähän kuin säähän ja teki niin suuren vaikutuksen, että Timlin halusi jakaa löytämänsä materiaaliaarteen myös muiden kanssa.

Yrityksen alpakkaneuleiden langat tulevat Perusta, ja tuotteet valmistetaan Suomessa ja Liettuassa. Yritys tarjoaa tuotteilleen myös korjauspalvelun. Alpan kotipaikka on Jyväskylä, ja se työllistää 8 henkilöä.

alpa.fi

Minna Suuronen

Minna Suuronen Oy

Minna Suuronen Oy valmistaa värikkäitä ja iloisia vaatteita luonnonmateriaaleista pellavasta ja villasta. Minna Suuronen kertoo, että hän haluaa suunnitella vaatteita, jotka kestävät käytössä vuosia ja jotka tarjoavat vaihtoehdon suurille vaatemerkeille. Sarjat ovat pieniä ja lähellä tuotettuja – ateljee sijaitsee yrittäjän omassa pihapiirissä.

Yrityksen kotipaikka on Kuopio, ja se työllistää yrittäjän lisäksi kaksi henkilöä. Yrityksen myymälä sijaitsee Kuopion kauppahallissa.

www.minnasuuronen.fi

Salon Lakkitehdas

R.K. Salon Lakkitehdas Oy

Salon lakkitehdas on vuonna 1952 perustettu yritys, joka valmistaa ja maahantuo laadukkaita päähineitä. Perinteikäs yritys sai vuodenvaihteessa uuden omistajan, kun Ville Nuutinen osti yrityksen aiemmilta omistajilta.

Uusi omistaja kertoo, että Salon Lakkitehdas haluaa nostaa entistä enemmän esiin yrityksen kotimaisuutta ja vastuullisia arvoja. Kasvua haetaan Suomen lisäksi myös kansainvälisiltä markkinoilta.

Yrityksen tuotevalikoimaan kuuluu muun muassa ylioppilaslakkeja ja valmistujaislakkeja sekä monentyyppisiä miesten ja naisten hattuja, lakkeja ja pipoja. Yritys sijaitsee Sastamalassa Pirkanmaalla ja se työllistää 4 henkilöä.

www.salon.fi

Kiinnostaako liiton jäsenyys? Lue lisää: Liity jäseneksi

Ajankohtaista aiheesta

Tule meille töihin: Suomen Tekstiili & Muoti etsii koordinaattoria

Teollisuusliiton ja Ammattiliitto Pron poliittiset työtaistelut iskevät tekstiili- ja muotialaan

Uutishuone