Tervetuloa jäseniksi Knokkon, Lumipyry Pukine, Perhosvaikutus, Teva-Team ja Vähänkäytetty.fi!

Suomen Tekstiili & Muoti ry:n jäseneksi on liittynyt joukko erilaisia tekstiili ja muotialan yrityksiä. Uusia jäseniä ovat Knokkon Textiles Company Oy, Lumipyry Pukine Oy, Perhosvaikutus Oy, Teva-Team Oy ja Vähänkäytetty.fi / Suomen Nettikirpputorit Oy. Tekstiilistä on moneksi – tervetuloa mukaan!

Knokkon Textiles Company Oy

Toimitusjohtaja Sanna Kuoppamäki-Luomansuun vuonna 2019 perustama Knokkon tuottaa kankaita nokkoskuidusta. Yrityksen tavoite on lisätä korkealaatuisten, eettisesti valmistettujen ja ekologisten tekstiilien käyttöä tekstiiliteollisuudessa sekä tarjota lankoja ja kankaita myös kuluttajille, kotiompelun tarpeisiin. Knokkon tarjoaa lisäksi valikoituja valmistuotteita, joita ovat vuodevaatteet, painopeitto ja huivi.

Materiaaleissa käytetään Saksassa viljeltyä nokkosta (urtica dioica) ja teollista kuituhamppua (cannabis sativa) ja turkkilaista sertifioitua ekologista luomupuuvillaa. Nokkos- ja kuituhamppukuidut sekoitetaan ja kehrätään langaksi Saksassa.

www.knokkon.fi

Knokkon

Lumipyry Pukine Oy

Lumipyry Pukine Oy on pieni kotimainen yritys, joka valmistaa merinovillaisia asuja. Yrityksen omistaja ja nimi vaihtuivat vuonna 2018. Sitä ennen yritys oli Sirpan Kotikutomo, joka oli perustettu jo 1970-luvulla

Yrityksen arvoja ovat kotimaisuus, ekologisuus ja kestävyys. Yritys kutoo itse kankaat ja ompelee tuotteet kutomossa Orimattilan Luhtikylässä. Yritys toimii zero waste -periaatteella viiden koneen voimin.  Lisäksi yrityksellä on yhetistyökumppaneina ompelijoita Lahdessa. Tuotteissaan Lumipyry Pukine käyttää vain mulesing-vapaata 100 % merinovillaa.

www.lumipyry.fi

Lumipyry Pukine

Perhosvaikutus Oy

Perhosvaikutus Oy suunnittelee ja valmistaa kodin sisustustuotteita ja asusteita, kuten tyynyjä, saaleja ja hartiahuiveja, kankaisia sisustuskoreja ja pussukoita. Tuotteissa käytetään muun muassa suomenlampaan villaa, pellavaa ja luomupuuvillaa.

Perhosvaikutus haluaa tarjota asiakkailleen täysin myrkyttömiä tekstiilejä ja elvyttää pohjoismaalaisia käsityötaitoja. Tuotteet teetetään paikallisilla käsityöläisillä Suomessa. Tuotannosta 80 prosenttia menee vientiin.

www.bonden.fi(Kotisivut päivittymässä)

Teva-Team

Teva-Team Oy

Teva-Team on perheyritys ja se on perustettu vuonna 1988. Yritys toimii tukkuliikkeenä alan yrityksille.

Yritys on erikoistunut urheilu-, ulkoilu- ja työvaatekankaisiin, ja sillä on myös erikoiskankaita. Kankaita käytetään muun muassa huonekaluteollisuudessa ja kodintekstiileissä sekä naisten ja miesten vaatteissa. Teva Fabrics -tuotemerkin kankaat ovat omaa tuotantoa. Lisäksi Teva-Team tarjoaa erilaisia nauhoja vaatetus-, kenkä-, patja- ja huonekaluteollisuudelle sekä ompelu­-, brodeeraus­-, jalkine­- ja erikoislankoja ja vetoketjuja. Nauhat yritys tuottaa itse.

Teva-Team on Salmi-vetoketjujen ja Amann Groupin lankaedustaja Suomessa. Yritys toimii Turussa ja tuotanto on Kiinassa. Yritys on keskittynyt pääsääntöisesti Suomen ja Baltian alueelle, mutta tarjoaa palveluita myös globaalisti.

teva-team.fi

Vähänkäytetty.fi / Suomen Nettikirpputorit Oy

Vähänkäytetty.fi on käytettyjen tekstiilien ja kodintekstiilien verkkokauppa, jossa myyjinä ja ostajina toimivat yksittäiset ihmiset. Yritys on perustettu vuonna 2014. Tällä hetkellä tuotevalikoimassa myös muun muassa kirjoja, harrastusvälineitä, astioita, lemmikkien tarvikkeita, mutta ovat luopumassa lähiaikoina kokonaan näistä tuotteista ja keskittymässä pelkästään tekstiilien verkkokauppaan.

Yrityksen keskusvarasto sijaitsee Tallinnassa, josta paketit lähtevät matkaan eri puolille Eurooppaa. Vähänkäytetty.fi toimii 13 Euroopan maassa nimellä Netflea ja toimintaa on 5 eri kielellä.

vahankaytetty.fi

Ajankohtaista aiheesta

Tule meille töihin: Suomen Tekstiili & Muoti etsii koordinaattoria

Teollisuusliiton ja Ammattiliitto Pron poliittiset työtaistelut iskevät tekstiili- ja muotialaan

Uutishuone