Tervetuloa jäseniksi Origopro, Rester ja Varusteleka

Liitto on saanut jäsenikseen jälleen joukon mielenkiintoisia alan yrityksiä. Tekstiili- ja muotiala on monipuolinen – tervetuloa uudet jäsenyritykset mukaan!

Varusteleka Oy

Varusteleka on vuonna 2003 perustettu armeijatavaran ja ulkoilun erikoisliike. Valtteri Lindholmin perustama yritys on tuotekategoriansa suurimpia Euroopassa. Armeijaylijäämän lisäksi Varusteleka suunnittelee ja valmistuttaa sotilas- ja ulkoiluvaatteita sekä -varusteita neljällä omalla brändillä: Särmä, Särmä TST, Terävä ja Jämä. Esimerkiksi Särmän neulostuotteet valmistetaan Tampereella Agtuvilla ja sukat Sukkamestareilla.

Yritys työllistää hieman vajaat 70 innokasta varustelekalaista ja palvelee asiakkaitaan Helsingin myymälässä sekä verkon välityksellä ympäri maailmaa.

www.varusteleka.fi

Rester, mekaanisesti avattua kuitua

Rester Oy

Uusi suomalainen kiertotalousyritys Rester rakennuttaa Suomen ensimmäistä yritysten poistotekstiilien käsittelylaitosta Paimioon. Laitos tulee mahdollistamaan yritysten poistotekstiileille suljetun kierron palvelumallin ja valmistamaan poistotekstiilistä uutta raaka-ainetta.

Poistotekstiilit käsitellään mekaanisesti ja käsittelykapasiteetti on noin 6.000 tonnia poistotekstiiliä vuodessa. Laitos on merkittävä hanke koko Pohjoismaiden mittakaavassa.

Laitos valmistuu vuoden 2021 alussa. Hankkeen taustalla on joukko tekstiilialan edelläkävijöitä, muun muassa Touchpoint ja Pure Waste Textiles.

rester.fi

Origopron kehittämä 3-kerroseriste

Origopro Oy

Teknisen työvaatetuksen osaaja Origopro tarjoaa päätuotteinaan työsuojavaatteita turvallisuusalan työntekijöille, EN-sertifioituja varusteliivejä pelastuslaitoksille sekä niihin liittyviä lääkintäkoteloita ja Virve-puhelinkoteloita. Toisena tuotannon osa-alueena on maastokuviopainetun TST-taisteluvaatetuksen sopimusvalmistus.

Tuotteensa Origopro valmistaa Virossa omistamansa yhtiön TexUp Oü:n sekä pitkäaikaisten yhteistyökumppaniensa kanssa. Origopron kotipaikka on Helsinki ja yritys työllistää neljä henkilöä.

www.origo-professional.com

 

Kiinnostaako liiton jäsenyys? Lue lisää: Tule jäseneksi

Ajankohtaista aiheesta

Hei viestinnän tekijä, hae meille harjoitteluun!

Vastaa jäsenkyselyyn 20.6. mennessä ja voita lippu Textile & Fashion Forumiin!

Uutishuone