Tervetuloa liiton jäseniksi Ahlskog Tannery, C.P.E Production, Osuma Streetwear, Rekki ja MeLou!

Suomen Tekstiili & Muoti ry:n jäseniksi on jälleen liittynyt uusia yrityksiä – lämpimästi tervetuloa joukkoon! Liiton jäseninä tekstiili-, vaate- ja muotialan yritykset pääsevät monipuolisten jäsenpalvelujen ja edunvalvontaosaamisen piiriin.

Ahlskog Tannery (Arctic Origin Oy)

Ahlskogin satavuotias nahkatehdas käyttää tuotannossaan perinteisiä parkitusmenetelmiä, ja on erikoistunut poron ja peuran nahkaan. Tehdasta johtaa kolmannen polven nahkuri Mikko Uusitalo.

Ahlskogin raaka-aineet tulevat läheltä: paliskunnilta ja metsästäjiltä, pääosin Suomesta ja loput muualta Skandinaviasta. Poronhoito on perinteinen ja tärkeä elinkeino Lapissa, ja Ahlskogin käyttämät vuodat ovat lihantuotannon sivutuote. Valkohäntäpeuraa taas metsästetään kannanhoidollisista syistä. Ahlskogin nahkoja käytetään pääasiassa pukineisiin ja asusteisiin, kuten hansikkaisiin, koruihin ja laukkuihin. Yrityksen asiakkaista löytyy sekä kansainvälisiä muotitaloja että paikallisia käsityöläisiä. Ahlskog myy nahkaa varastosta ja tekee sitä myös tilauksesta.

Ahlskog Tanneryn verkkosivu

Uutisen pääkuva (detail): Ahlskog Tannery/Kasper Dalkarl

C.P.E. Production Oy 

Forssalainen C.P.E. Production Oy valmistaa suojavarusteita. Tuoteryhmiä ovat luotisuojaliivit, joukkojenhallintavarusteet ja voimankäytön harjoitusvarusteet. Yritys myy tuotteitaan vuosittain yli kahteenkymmeneen maahan. Sen asiakkaita ovat puolustusvoimat ja rajavartiolaitokset, poliisin yksiköt, vankeinhoitolaitokset ja turva-alan yritykset. 

Yrityksen tuotteet valmistetaan Forssassa ja sen omalla tehtaalla Tšekissä. Yrityksellä on yhteensä noin 60 hengen henkilökunta näissä kahdessa maassa 

C.P.E. Productionin verkkosivut

Osuma Streetwear (OSW05 Oy)  

Osuma Streetwear on vuonna 2005 perustettu katuvaatemerkki, joka ottaa suunnittelussaan inspiraationsa graffiti- ja katutaiteen sekä erilaisten alakulttuureiden ilmiöistä.

Osuma tuo katukuvaan kulutusta ja käyttöä kestävää, vastuullisesti tuotettua, laadukasta katumuotia. Kaikki tuotteet suunnitellaan Suomessa, tuotanto tapahtuu tuotteesta riippuen Suomessa, Euroopassa tai Aasiassa. Kantaaottavissa printeissä tuodaan esiin graffiti- ja katukulttuurin merkitystä ja otetaan katu-uskottavuutta korostaen kantaa mm. koulukiusaamiseen. Unisex- ja limited edition -mallistoista löytyy mm. t-paitoja, swetareita, takkeja, päähineitä, sisustustuotteita ja reppuja. Talvella 2021 Osuma Streetwear saa seurakseen vauvoille ja lapsille suunnitellut Osuma smallwear- ja Osuma Schoolwear -mallistot.

Osuman verkkosivut

Rekki (Omnichannel Retail Services Oy) 

Rekki on tamperelaislähtöinen second hand -verkkokauppa, joka tarjoaa helpon ja ekologisen tavan ostaa ja myydä vaatteita. Vaatteiden elinkaaren pidentäminen on rekkiläisille sydämen asia, jotta maailma olisi elinkelpoinen vielä tulevaisuudessakin. Rekki on inspiroiva vaihtoehto uuden ostamiselle. Rekin valikoimista voi tehdä upeita ja laadukkaita second hand -löytöjä kolmesti viikossa päivittyvästä laajasta, esitarkastetusta valikoimasta. Vaatteet voi myös lähettää myyntiin vaivattomasti avaimet käteen -periaatteella. 

Rekki kasvaa ja kehittyy: Työntekijöitä on tällä hetkellä 21 ja kasvun myötä edessä on muutto suurempiin, tekstiilihistoriallisiin tiloihin Nokialle Nansotaloon. Ensimmäisen kansainvälisen askeleensa Rekki otti keväällä 2019, kun Rekki.ee:n toiminta käynnistyi Baltiassa. 

Rekin verkkosivut

MeLou 

Kirkkonummelaisen Merja Louhelaisen MeLou on erikoistunut kuosisuunnitteluun. Baltiassa ja muualla Euroopassa digitaalisella painotekniikalla painettavat kankaat ovat puuvillaa ja pellavaa.

MeLoun verkkosivut

Kiinnostaako liiton jäsenyys? Täältä saat lisätietoa

Suomen Tekstiili & Muoti ry:n jäseniksi voivat hakea tekstiili-, vaate- ja muotialan yritykset. Jäseneksi liittyvä yritys pääsee liiton kattavien jäsenpalvelujen ja -etujen piiriin. Tutustu tarkemmin liittoon ja maksuttomiin palveluihimme!

Marja-Leena Suikkanen

Toimistopäällikkö

+358 40 137 2339
marja-leena.suikkanen@stjm.fi

Ajankohtaista aiheesta

Textile & Fashion Forum kokosi alan Helsinkiin – inspiroivaa ja rehellistä keskustelua muuttuvasta kuluttajuudesta, alan rahoituksesta sekä tulevasta sääntelystä

Euroopan komissiossa kaivataan tekstiilialan toimijoiden sitoumuksia tekstiilien siirtymäpolkuun

Uutishuone