Tex-Inno ry myönsi viisi stipendiä tekstiili- ja muotialan opinnäytetöihin 

Tex-Inno ry:n vuoden 2023 stipendihaussa oli mahdollista hakea avustusta tekstiili- ja muotialaa käsittelevän pro gradu- ja YAMK-opinnäytetyön tai väitöstutkimuksen tueksi. Tex-Inno sai yhteensä 30 hakemusta, joista viidelle myönnettiin stipendi. Myönnettyjen stipendien yhteismäärä on 20 000 euroa.

Stipendiä oli mahdollista hakea aikaisintaan syksyllä 2023 aloitettuun korkea-asteen opinnäytetyöhön, jonka aihe käsittelee vastuullisuutta, kiertotaloutta, digitaalisuutta tai kansainvälisyyttä tekstiili- ja muotialalla. 

Hakemuksia arvioitiin paitsi annettujen teemojen myös erityisesti aiheiden työelämälähtöisyyden, vaikuttavuuden ja tulosten laajemman hyödynnettävyyden sekä ajankohtaisuuden osalta. Avustuksen saaneet hakemukset erottuivat edukseen erityisesti tulosten hyödynnettävyydellä toimialan tarpeisiin, sekä kansainvälisen yhteistyön näkökulmalla.

Stipendin saaneet työt käsittelevät mm. tekoälypohjaista kaavoitusta, Suomessa tuotetun villatuotteiden kansainvälistymisen edistämistä yhteisen ekosysteemin kautta, nokkoskuidun käyttöä korkealuokkaisissa tekstiilituotteissa ja digitaalisuuden hyödyntämistä muotoonkudonnassa. Stipendit jakautuivat kolmeen eri korkeakouluun ja eri koulutusohjelmiin.  

Päätöksen stipendeistä teki Tex-Inno ry:n hallitus, johon kuuluvat puheenjohtaja Suomen Tekstiili & Muoti ry:n toimitusjohtaja Marja-Liisa Niinikoski, Novita Oy:n hallituksen puheenjohtaja Daniela Yrjö-Koskinen sekä Valmet Oyj:n kudokset-liiketoimintayksikön johtaja Tero Kokko. Stipendihaku oli auki 14.8.–13.10.2023. Tex-Innon hallitus käsitteli hakemukset anonyymeinä. Kaikille hakijoille on ilmoitettu päätöksistä. 

 

Ajankohtaista aiheesta

Vaikuta tekstiili- ja muotialan osaamiseen ja vetovoimaan – haku uuteen vaikuttajaryhmään on nyt käynnissä!

Opiskelemaan tekstiili- ja muotialaa? Kevään yhteishaku on käynnissä!

Uutishuone