Tex-Inno ry tukee jälleen tekstiili- ja muotialalle suuntautuvia opinnäytetöitä – lähetä hakemus lokakuuhun mennessä!

Tex-Inno ry tukee vuonna 2022 korkeakouluopiskelijoiden pro gradu- ja YAMK-opinnäytetöitä ja väitöstutkimuksia, jotka suuntautuvat tekstiili- ja muotialalle ja käsittelevät vastuullisuutta, kiertotalousratkaisuja tai digitalisaatiota. Stipendihaku on auki 15.8.–14.10.2022.

Myönnettävät stipendit suunnataan suomalaisten ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen tutkinto-opiskelijoiden pro gradu- ja YAMK-opinnäytetöiden sekä väitöstutkimuksen toteuttamiseen. Kaikkiaan avustuksia jaetaan tänä vuonna 20 000 euroa.  

Hakeminen 

Avustuksia myönnetään opinnäytetöille ja väitöstutkimukselle, jotka suuntautuvat tekstiili- ja muotialalle ja käsittelevät jotain seuraavista teemoista: vastuullisuus, kiertotalousratkaisut tai digitaalisuus. 

Myönnettävä avustussumma on korkeintaan 5 000 euroa per opiskelija. Avustusta haetaan sähköisen lomakkeen kautta 15.8.–14.10.2022.  Avustusta voi hakea vain aloitettavaan opinnäytetyöhön, ei takautuvasti (hakija ei ole vielä aloittanut opinnäytetyötään jättäessään hakemuksen). 

Tex-Innon hallitus käsittelee ja päättää avustuksien saajat kokouksessaan marraskuussa nimettöminä. Hakemuksia arvioidaan erityisesti niiden vaikuttavuuden ja hyödynnettävyyden, innovatiivisuuden ja kehittävän otteen, näkökulman tuoreuden sekä työelämälähtöisyyden näkökulmista. 

Maksaminen 

Avustuksista 60 % maksetaan joulukuussa. Loput 40 % maksetaan, kun avustuksen saaja on saanut opinnäytetyönsä valmiiksi ja toimittanut sen sekä selvityksen stipendin käytöstä Tex-Innolle.  

Stipendin saajan on jätettävä Tex-Innolle selvitys apurahan käytöstä viimeistään neljän kuukauden kuluttua stipendin kohteena olevan toiminnan päättymisestä. Stipendin kohteena oleva toiminta on aloitettava viimeistään kuuden kuukauden kuluessa stipendin myöntämisestä ja päätettävä viimeistään 18 kuukauden kuluttua aloittamisen jälkeen, jotta stipendin loppuosa maksetaan tekijälle. 

Muut ehdot 

Avustusta ei voi käyttää toimitilavuokriin eikä perustyövälineisiin, kuten tietokoneisiin tai kännyköihin. Mikäli opinnäytetyö ei toteudu tai stipendin ehtoja ei täytetä, yhdistys on oikeutettu perimään apurahan takaisin.  

Lisätietoja antaa Inna Ahlqvist, asiantuntija, koulutus ja osaaminen, Suomen Tekstiili & Muoti, inna.ahlqvist(a)stjm.fi. 

Tex-Inno ry on vuonna 1942 perustettu yhdistys. Yhdistys tukee Kommerserådet F. Feirings stipendiefond -rahaston kautta tekstiili- ja vaatealan oppilaitoksia, tutkimusta, toimialan kehittämistä sekä muuta toimialaa ja sen yrityksiä hyödyttävää toimintaa. Tex-Innon hallituksen puheenjohtajana toimii Suomen Tekstiili & Muoti ry:n toimitusjohtaja Marja-Liisa Niinikoski. 

 

Ajankohtaista aiheesta

Jotpalta valtionavustusta tekstiili- ja muotialan koulutuksenjärjestäjien hankkeisiin

Tex-Inno myönsi viisi stipendiä tekstiili- ja muotialan opinnäytetöihin

Uutishuone