Tex-Inno tukee tekstiili- ja muotialan opinnäytetöitä – stipendihaku on avattu

Tex-Inno ry on päättänyt tukea vuonna 2021 korkeakouluopiskelijoiden opinnäytetöitä, jotka suuntautuvat tekstiili- ja muotialalle. Stipendihaku on auki 16.8.–15.10.2021. 

Myönnettävät stipendit suunnataan suomalaisten ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen tutkinto-opiskelijoiden opinnäytetöiden toteuttamiseenKaikkiaan avustuksia jaetaan yhteensä 40 000 eurolla. 

Hakeminen

Avustuksia myönnetään opinnäytetöille, jotka käsittelevät tekstiili- ja muotialalle merkittäviä ajankohtaisia teemoja: ekologisuus, vastuullisuus, kiertotalous, digitaalisuus sekä kansainvälisyys. 

Myönnettävä avustussumma on korkeintaan 5000 euroa per opiskelija. 

Avustusta haetaan sähköisen lomakkeen kautta 16.8.–15.10.2021. 

Avustusta voi hakea vain aloitettavaan opinnäytetyöhön, ei takautuvasti (hakija ei ole vielä aloittanut opinnäytetyötään jättäessään hakemuksen).

Hakemukset käsitellään saapumisjärjestyksessä. Tex-Innon hallitus käsittelee ja päättää avustuksien saajat kokouksessaan marraskuun lopulla. 

Maksaminen

Avustuksista 60 % maksetaan joulukuussa. Loput 40 % maksetaan, kun avustuksen saaja on saanut opinnäytetyönsä valmiiksi ja toimittanut sen sekä selvityksen stipendin käytöstä Tex-Innolle. 

Stipendin saajan on jätettävä Tex-Innolle selvitys apurahan käytöstä viimeistään neljän kuukauden kuluttua stipendin kohteena olevan toiminnan päättymisestä. 

Muut ehdot

Stipendin kohteena oleva toiminta on aloitettava viimeistään kuuden kuukauden kuluessa stipendin myöntämisestä. 

Mikäli opinnäytetyö ei toteudu tai stipendin ehtoja ei täytetä, yhdistys on oikeutettu perimään apurahan takaisin. 

Lisätietoja antaa 23.8. alkaen asiantuntija Auri Kohola, Suomen Tekstiili & Muoti, auri.kohola@stjm.fi.

Tex-Inno ry on vuonna 1942 perustettu yhdistys. Yhdistys tukee Kommerserådet F. Feirings stipendiefond -rahaston kautta tekstiili- ja vaatealan oppilaitoksia, tutkimusta, toimialan kehittämistä sekä muuta toimialaa ja sen yrityksiä hyödyttävää toimintaa. Tex-Innon hallituksen puheenjohtajana toimii Image Wearin toimitusjohtaja Pekka Nikkanen. 

Ajankohtaista aiheesta

Vaikuta tekstiili- ja muotialan osaamiseen ja vetovoimaan – haku uuteen vaikuttajaryhmään on nyt käynnissä!

Opiskelemaan tekstiili- ja muotialaa? Kevään yhteishaku on käynnissä!

Uutishuone