The Planet Company tuo yritysten vastuullisuusteot näkyviin – kesäetu jäsenillemme

The Planet Company on sivusto, jolla voi tutustua yritysten ja organisaatioiden konkreettisiin vastuullisuustekoihin. Suomen Tekstiili & Muoti on käynnistänyt The Planet Companyn kanssa yhteistyön, jonka myötä liiton jäsenillä on mahdollisuus saada ilmaista sparrausta vastuullisuustekojensa tunnistamiseen.

The Planet Company on uusi nopeasti kasvava yhteisöpalvelu, jossa aidosti vaikuttavat ja asiantuntijoiden vahvistamat yritysteot saavat näkyvyyttä. Palvelun ideana on lisätä tietoisuutta yritysten konkreettisista vastuullisuusteoista.

”Konkreettisten tekojen läpinäkyvä kerronta ja jakaminen yhteisöalustalle on vahva viesti aidosta halusta panostaa aiheeseen ja inspiroida myös muita toimijoita kilpailijoitakin tekoihin mukaan. Tekstiilin ja muodin parista on lähtenyt eniten yrityksiä mukaan yhteisöön, yhteensä jo yli 30”, sanoo The Planet Company Oy:n toimitusjohtaja Jussi Korpikoski.

Yritysten teot voivat liittyä monipuolisesti vastuullisuuden eri osa-alueisiin, kuten kiertotalouteen, ilmastotyöhön tai sosiaaliseen vastuuseen. Palvelun käyttäjät saavat valita teon itse. Tämän jälkeen The Planet Companyn riippumattomat asiantuntijat arvioivat teon sen vaikuttavuuden, kiinnostavuuden ja monistettavuuden perusteella ja yritys voi kytkeä sen osaksi omaa viestintäänsä.

Yhteistyön myötä Suomen Tekstiili & Muoti ry:n jäsenet voivat avata oman yritystilin ja jakaa kaksi vastuullisuustekoaan maksutta palveluun. Lisäksi yritykset voivat halutessaan liittää omat tekonsa Suomen Tekstiili & Muoti ry:n toimialaprofiiliin ja saada teolleen näin lisänäkyvyyttä.

”Vastuullisuustyö on moniulotteinen kokonaisuus, mutta lähes joka yrityksessä on tehty paljon hyviä, kestäviä toimintatapoja edistäviä tekoja. Yhteistyön kautta haluamme kannustaa yrityksiä näiden konkreettisten tekojen jakamiseen ja sitä kautta myös sparraamaan toinen toistaan”, sanoo Suomen Tekstiili & Muoti ry:n johtava asiantuntija Satumaija Mäki.

Kesäetu liiton jäsenille

Kesätarjouksena The Planet Company tarjoaa liiton jäsenyrityksille heinäkuussa mahdollisuuden myös ilmaiseen Tekojen tunnistus -tapaamiseen (1 h) The Planet Companyn kanssa. Yritykset voivat varata ajan Tekojen tunnistus -tapaamiseen 16.7. mennessä lähettämällä sähköpostia Anna Hakuliselle, anna@planetcompany.com.

Tutustu The Planet Companyyn tarkemmin tästä linkistä.

Ajankohtaista aiheesta

EU-komissio toivoo yritysten sekä tutkimus- ja oppilaitosten sitoumuksia tekstiiliekosysteemin siirtymäväylän toteutukseen

Hae tukea yrityksellesi tekstiili- ja vaatetusalan standardointityöhön

Uutishuone