Tukes etsii yrityksiä testaamaan Tunnen tuotteeni -järjestelmää

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes kutsuu mikro- ja pk-yrityksiä testaamaan Tunnen tuotteeni -järjestelmää. Mukaan haetaan yrityksiä, jotka valmistavat, valmistuttavat tai maahantuovat esimerkiksi leluja, kuluttajakäyttöön tarkoitettuja henkilönsuojaimia tai yleisiä kuluttajatuotteita, joihin tekstiilit ja vaatteet lukeutuvat.

Tunnen tuotteeni -järjestelmä kiteyttää eri lainsäädäntöjen vaatimuksia yrityksille ja antaa työkaluja turvallisuusnäkökulmien laadunhallintaan. Se sisältää turvallisuus- ja laadunhallintajärjestelmien osaamisen arviointia sekä tuotekohtaisten vaatimusten tuntemista. Järjestelmä kannustaa yrityksiä vastuulliseen toimintaan sekä oman toimintansa jatkuvaan parantamiseen. Järjestelmän käyttäminen on yrityksille vapaaehtoista ja ilmaista.

Järjestelmän avulla yritys voi osoittaa tuntevansa tuotteitaan koskevat vaatimukset ja hallitsevansa vastuullisen yritystoiminnan periaatteet. Järjestelmä on julkinen. Riittävästä osaamisesta yritys saa käyttöönsä Tunnen tuotteeni -tunnuksen ja todistuksen, jota se voi hyödyntää esimerkiksi yrityksen markkinoinnissa.

Tukes valitsee ilmoittautumislomakkeen perusteella yritykset, jotka pääsevät testaamaan Tunnen tuotteeni -järjestelmää ennen sen virallista lanseerausta. Tunnus tulee kaikkien haettavaksi vielä vuoden 2020 aikana.

Yritykset, jotka läpäisevät järjestelmään sisältyvät tentit, saavat käyttöönsä Tunnen tuotteeni -tunnuksen sekä siihen kuuluvan markkinointipaketin. Näitä yrityksiä voidaan käyttää myös järjestelmän markkinoinnissa.

Lue lisää:

Tukes: Tunnen tuotteeni

Ilmoittaudu Tunnen tuotteeni -testaajaksi

Katri Pylkkänen

Asiantuntija, tuotteet, materiaalit, vastuullisuus

+358 41 535 4379
katri.pylkkanen@stjm.fi

Ajankohtaista aiheesta

EU:n uusi yleinen tuoteturvallisuusasetus kumoaa tuoteturvallisuusdirektiivin – uusia velvoitteita valmistajille ja verkkomarkkinapaikoille

Ekologiset tekstiilikuidut Suomesta: Missä mennään ja mitä tulevaisuus tuo tullessaan?

Uutishuone