Tule mukaan vaikuttamaan: Haku vaikuttajaryhmiin on nyt käynnissä!

Ryhmän jäsenenä pääset vaikuttaman liiton kantoihin ja toimintaan – eli tekstiilialan kehitykseen ja yritysten toimintaympäristöön. Hae mukaan jäsenyritysten vaikuttajaryhmiin 22.1.2023 mennessä!

Liitossa toimii vuodesta 2023 alkaen neljä pysyvää vaikuttajaryhmää:

  1. Työelämä ja osaaminen
  2. Vastuullisuus ja kiertotalous
  3. Kansainvälinen liiketoiminta ja rahoitus
  4. Julkiset hankinnat ja huoltovarmuus

Pääset täyttämään hakulomakkeen tästä linkistä. Jos olet ollut jonkin ryhmän jäsen jo vuonna 2022, sinun EI tarvitse täyttää hakulomaketta, vaan jatkat automaattisesti mukana ryhmän toiminnassa vuoden 2023 loppuun saakka.

Huomaa: sinun tulee työskennellä Suomen Tekstiili & Muoti ry:n jäsenyrityksessä, jotta voit hakea mukaan. Kumppanijäsenten edustajat voivat hakea mukaan kaikkiin muihin paitsi Työelämä ja osaaminen -ryhmään.

Näin ryhmät toimivat

Ryhmien tehtävä on muodostaa liiton kannat alalle tärkeisiin asioihin ja tuoda esiin jäsenyritysten näkökulmia ja tarpeita liiton vaikuttamistyöhön.

Suurissa linjoissa ryhmät valmistelevat asiat liiton hallitukselle. Monissa kysymyksissä ryhmät toimivat itsenäisesti: esimerkiksi, kun liitto antaa lausuntoja tai kun tarvitaan nopeasti kantoja johonkin ajankohtaiseen kysymykseen. Vaikuttajaryhmissä voidaan kuulla myös alan eturivin asiantuntijoita ja päättäjiä tarpeen mukaan.

Ryhmät toimivat joko kasvokkain tai virtuaalisesti Teams-pohjalta kokoontuen 2–4 kertaa vuodessa.

Jäseniksi toivotaan jäsenyrityksissä johto- tai päällikkötehtävissä toimivia, jotka työskentelevät ryhmien aiheiden parissa. Yhdestä yrityksestä voi olla yksi edustaja kussakin ryhmässä. Sama henkilö voi olla jäsen useassa ryhmässä. Ryhmien nimityksissä huomioidaan, että jäseniä tulee tasapuolisesti erityyppisistä ja erikokoisista jäsenyrityksistä. Vuodesta 2023 alkaen ryhmien puheenjohtajat valitaan jäsenyritysten edustajien joukosta.

Ryhmien koko voi olla 5–20 henkilöä. Ryhmien jäsenet valitaan kolmeksi kalenterivuodeksi kerrallaan. Jos jäsen eroaa kesken toimikauden, valitsee hänet nimennyt jäsenyritys hänen tilalleen uuden henkilön kulumassa olevan toimikauden loppuun. Vaikuttajaryhmien ensimmäinen kolmivuotinen toimikausi katsotaan kestävän 2021–2023.

Ryhmät aloittivat toimintansa vuonna 2021, joka oli toiminnan käynnistys- ja pilotointivuosi. Toiminta sai jäsenyritysten edustajilta hyvää palautetta, ja ryhmät jatkoivat nykyisellä aihepiirijaolla vuonna 2022.

Mihail Tchitcherin

Johtava asiantuntija, viestintä & yhteiskuntasuhteet

+358 40 515 1137
mihail.tchitcherin@stjm.fi

Ajankohtaista aiheesta

Hei viestinnän tekijä, hae meille harjoitteluun!

Vastaa jäsenkyselyyn 20.6. mennessä ja voita lippu Textile & Fashion Forumiin!

Uutishuone