Tunnetko tärkeät tekstiilistandardit? -esite julkaistu

Suomen Tekstiili & Muoti ry ja SFS ry ovat yhteistyössä laatineet esitteen, joka kokoaa yhteen tärkeitä toimialan standardeja.

Standardien käyttö lisää tekstiilituotteiden laatua, turvallisuutta ja yhteensopivuutta. Lisäksi standardit auttavat puhumaan asioista yhdenmukaisilla termeillä. Tekstiilialalla standardeja käytetään esimerkiksi tuoteturvallisuuden ja tuotteiden vaatimustenmukaisuuden todentamiseen, laadun määrittämiseen, tuotekehitykseen ja -testaukseen.

Uudistetussa esitteessä kerrotaan standardeista ja standardisoinnista yleisesti, sekä siitä, miten tekstiili- ja vaatetusalan standardisointiin pääsee mukaan. Se tarjoaa hyödyllisiä listauksia tärkeimmistä standardeista esimerkiksi lasten tuotteisiin, suojavaatteisiin ja laadunmääritykseen liittyen, sekä kertoo, mitkä standardit ovat harmonisoituja.

Standardisointi kehittyy jatkuvasti ja se heijastelee myös tekstiili -ja vaatetusalan kehitystä. Uusimpia standardisoinnin kohteita ovat esimerkiksi mikromuovien määrityksen testimenetelmästandardit sekä jo alkanut kiertotalouden standardisointi.

”Halusimme päivittää jo aiemmin käytössä olleen esitteen, sillä sen avulla voimme tarjota erinomaisen tietopaketin tekstiili- ja vaatetusalan standardeista ja uskon, että siitä on paljon hyötyä esimerkiksi yrityksille ja oppilaitoksille. Standardisointiin voi tulla mukaan kuka tahansa ja standardit ovat julkisia, ja me haluamme osaltamme edistää toimialan standardisointia”, kertoo Suomen Tekstiili & Muoti ry:n asiantuntija Katri Pylkkänen.

Lataa käyttöösi uudistettu Tunnetko tärkeät tekstiilistandardit? -esite

  • STJM_Tunnetko tärkeät tekstiilistandardit_2022.pdf

    Lataa

Katri Pylkkänen

Asiantuntija, tuotteet, materiaalit, vastuullisuus

+358 41 535 4379
katri.pylkkanen@stjm.fi

Ajankohtaista aiheesta

Hae tukea yrityksellesi tekstiili- ja vaatetusalan standardisointityöhön

Suomen Tekstiili & Muoti ry:n näkemyksiä komission mikromuoveja koskevaan kyselyyn

Uutishuone

Tapahtumat aiheeseen liittyen

Kaikki tapahtumat