Useita kansainvälisiä muotimessuja siirretään tai yhdistetään

Tekstiili- ja muotialan kansainväliset messutapahtumat ovat jatkuvan muutoksen ytimessä, ja korona on osaltaan vauhdittanut muutosta. Kööpenhaminan muotimessut, Milanon kangasmessut ja Firenzen Pitti Uomo siirretään myöhempään ajankohtaan. Berliinin muotimessut muuttavat täksi kesäksi verkkoon ja ensi vuonna Frankfurtiin.

Turbulenttia tilannetta kuvaa hyvin se, kuinka Firenzen Pitti Uomo -miestenvaatemessut siirrettiin ensin kesäkuulta syyskuulle ja nyt uudeksi ajankohdaksi on ilmoitettu tammikuu 2021. Düsseldorfin Gallery siirrettiin syyskuun alkuun.

Kööpenhaminan CIFF- & Revolver-muotimessuja siirretään muutamalla päivällä eteenpäin, ja messut on määrä järjestää 9.-12. elokuuta 2020. Kööpenhaminaan kaavailtu vastuullisten materiaalien ja tuottajien uuden C+ messutapahtuman lanseeraus siirtyy näillä näkymin tammikuun 2021 loppupuolelle.

Munich Fabric Start starttaa kansainvälisten kangasmessujen sarjan 1.-3.9.2020. Milano Unica -kangasmessut siirretään ajankohtaan 7.-9.9., ja Pariisin Première Vision on määrä järjestää 15.-17.9.

Berliinin messut muuttavat verkon kautta Frankfurtiin

Berliinin muotimessut PREMIUM ja SEEK sekä muodin B2B-myyntialusta JOOR järjestävät ensimmäiset virtuaalimessut heinäkuussa 2020. PREMIUM+SEEK Passport -niminen virtuaalinen messutapahtuma alkaa 14.7. ja kestää aina lokakuulle asti. Messut kootaan yhteen verkkosivuille ja sovellukseen. Messuille kuratoidut brändit voivat ladata sovellukseen lookbookinsa ja esitellä mallistoja virtuaalisissa showroomeissa.

PREMIUM ja SEEK sekä vastuullisen muodin NEONYT siirtyvät kesästä 2021 lähtien Frankfurtiin. Berliinin muotiviikkojen sijasta ne tulevat olemaan osa uutta Frankfurt Fashion Week -muotiviikkoa. Frankfurtin muotiviikot tullaan järjestämään kahdesti vuodessa Frankfurtin messukeskuksessa, josta ne levittäytyvät myös kaupungille. Samassa yhteydessä järjestetään aiemmin Berliinin muotiviikkojen yhteydessä järjestetyt FashionSustain ja FashionTech -konferenssit.

Liiton jäsenyritykset voivat kysyä vinkkejä kansainvälisistä messutapahtumista Anne Ruokamolta.

Linkkejä kansainvälisiin messutapahtumiin:

Kuva: CIFF

Anne Ruokamo

Johtava asiantuntija, kansainvälinen liiketoiminta ja rahoitus

+358 40 544 0886
anne.ruokamo@stjm.fi

Ajankohtaista aiheesta

Hyötytietoa jäsenille: Tuore listaus alan messuista ja B2B-alustoista julkaistu

Heimtextil avasi tekstiilialan messuvuoden

Uutishuone