Uusi Tekstiilikuituopas julkaistu

Suomen Tekstiili & Muoti on julkaissut muhkean tietopaketin tekstiilikuidusta ja niiden vastuullisuusnäkökulmista.

Tekstiilikuituopas sisältää yleistä tietoa tekstiilikuiduista, kuitujen jaottelusta sekä niiden globaaleista tuotantomääristä ja markkinaosuuksista. Jokaisesta kuidusta kerromme sen tuotantotavoista, ominaisuuksista, käyttökohteista, tuotantomääristä ja tuottajamaista, vastuullisuusnäkökulmista sekä vastuullisemmista vaihtoehdoista. Opas sisältää tietoa yli 50 tekstiilikuidusta.

Opas on tarkoitettu kenelle tahansa, joka etsii tietoa tekstiilikuiduista. Uskomme, että se tarjoaa paljon mielenkiintoista luettavaa jäsenyritystemme lisäksi laajalle joukolle eri sidosryhmiä: kuluttajille, medialle, oppilaitoksille sekä muille tekstiilialasta kiinnostuneille. Tekstiilikuituopas toimii erinomaisesti alan ammattilaisten tietopakettina.

Verkkosivuillamme olevasta oppaasta on helppo hakea tietoa nopeasti yksittäisistä kuiduista. Lataamalla Tekstiilikuituoppaan pdf-julkaisun, saat koko paketin kerralla ja hieman kattavammin tietoa jokaisesta kuidusta.  Sekä verkkosivujen sisältö että laajempi pdf-opas ovat julkisia ja kaikkien saatavilla.

”Meiltä kysytään usein tietoa tekstiilikuiduista ja niiden vastuullisuudesta. Halusimme tehdä kattavan ja luotettavan oppaan, joka kokoaa yhteen yleisen kuitutietouden lisäksi kuitutuotannon ympäristövastuun ja sosiaalisen vastuun näkökulmat. Meille oli tärkeää, että kuiduista kerrotaan oppaassa neutraalisti ja lähdekriittisesti, emmekä ole asettaneet kuituja minkäänlaiseen paremmuusjärjestykseen. Toivomme, että lukijat saavat oppaasta paljon ahaa-elämyksiä!” kertovat liiton asiantuntijat Katri ja Satumaija.

Tutustu Tekstiilikuituoppaan verkkoversioon!

Tekstiilikuituopas

Tekstiilikuituopas

  • Suomen Tekstiili & Muoti ry:n Tekstiilikuituopas on kattava tietopaketti tekstiilikuitujen ominaisuuksista, tuotannosta, käyttökohteista ja vastuullisuusnäkökulmista.

    Tekstiilikuituopas (2022).pdf

    Lataa

Katri Pylkkänen

Asiantuntija, tuotteet, materiaalit & vastuullisuus

+358 41 535 4379
katri.pylkkanen@stjm.fi

Ajankohtaista aiheesta

Vaatetuotannon digitalisaation kriittiset kulmakivet – automaatio ja datanhallinta

Väistyykö pikamuoti kiertotalouden tieltä?

Uutishuone