Uusi ympäristölaskuri helpottaa tekstiilimateriaalien ympäristövaikutusten vertailua

Suomen Tekstiili & Muoti ry on julkaissut jäsenyritysten ja alan oppilaitosten käyttöön uuden työkalun, joka helpottaa materiaalien ympäristövaikutusten kartoittamista.

Tekstiilien ja vaatteiden koko elinkaaren aikana aiheutuvista ympäristövaikutuksista yli puolet syntyy tuotteiden käytön aikana. Valmistuksen aikaisiin päästöihin vaikuttavat puolestaan etenkin raaka-aineiden ja materiaalien tuotanto.   

Suomen Tekstiili & Muoti ry:n uusi ympäristölaskuri keskittyy materiaalien ympäristövaikutusten arviointiin, sillä näihin alan yritykset voivat vaikuttaa omilla valinnoillaan. 

Laskurissa on kaksi toimintoa:  

1) Tuotekohtainen materiaalien vertailu. 

2) Tuotevalikoiman ympäristövaikutusten arviointi. 

Laskurissa on tällä hetkellä tiedot yhdeksän eri materiaalin vedenkulutuksesta ja päästöistä ilmaan. Materiaalivalikoimaa pyritään täydentämään syksyn kuluessa.  

Laskurin tavoitteena on auttaa tekstiili- ja muotialan yrityksiä vertailemaan eri tekstiilimateriaalien merkittävimpiä ympäristövaikutuksia sekä arvioimaan tuotteiden ja tuotevalikoimien ympäristövaikutuksia. Laskurissa on käytetty julkisesti saatavilla olevia päästötietoja, ja sen antamat luvut ovat suuntaa antavia.  

Liiton jäsenet ja oppilaistosten edustajat voivat pyytää käyttäjätunnuksia ottamalla yhteyttä Satumaija Levóniin. 

Ajankohtaista aiheesta

Suomen Tekstiili & Muoti ry:n näkemyksiä kestävien tuotteiden ekologista suunnittelua koskevaan asetusehdotukseen

Tekstiilijätteen kierrätykseen keskittyvä ReHubs-aloite etenee – seuraavaksi perustetaan ReHubs-järjestö tukemaan yrityksiä konkreettisten toimien jalkauttamisessa

Uutishuone