Uusia jäseniä liittoon – tervetuloa Mainio, MORICO, Népra ja VAI-KO!

Suomen Tekstiili & Muoti ry:n jäseneksi on jälleen liittynyt joukko tekstiili- ja muotialan yrityksiä. Toivotamme lämpimästi tervetulleeksi Mainio Clothing Oy:n, Mori Collective Oy:n, Népra Oy:n ja VAI-KO tuotemerkistä tunnetun The Black Fox Company Oy:n.

Népra Oy

Népra on hyvänmielen urheiluvaatemerkki Lahdesta. Néprassa uskotaan vaatteisiin, jotka tukevat kokonaisvaltaista hyvinvointia ja jotka ovat ajattomia sekä vastuullisesti valmistettuja.

Népralle tärkeitä ovat istuvuus, pehmeät ja laadukkaat materiaalit sekä läpinäkyvä tuotanto. Urheiluvaatemallisto suunnitellaan ja kaavoitetaan Suomessa, vaatteet ommellaan Virossa. Kankaat on huolella valittu Italiasta, mahdollisuuksien mukaan käytetään kierrätysmateriaaleja. Vapaa-ajan mallisto on puolestaan teetetty yhteistyössä suomalaisen innovatiivisen brändin Pure Wasten kanssa – heidän toimintansa perustuu 100-prosenttiseen kierrätysmateriaalien kehittämiseen ja valmistukseen.

Laadukkaiden urheiluvaatteiden valmistamisen lisäksi Népran missiona on muuttaa nykyistä kulutuskäyttäytymistä vastuullisempaan suuntaan.

Népran verkkosivu

Jutun avauskuva: Népra

 

Mainio Clothing

Mainion maailma on tarinoita täynnä. Helsinkiläinen Mainio Clothing tuottaa lastenvaatteita ja lisäksi jonkin verran naisten vaatteita. Mainio Clothingin suunnittelijana toimii Outi Mäkinen.

Mainio edustaa kestävää suunnittelua. Vaikka suunnittelu pitää kiinni ajan hengestä ja inspiraatiota saadaan muun muassa nopealiikkeisestä katumuodista, mallistot ovat tietyllä tapaa ajattomia, jotta lapset voivat ihastua niihin vuosi toisensa jälkeen. Mainio julkaisee vuosittain kaksi mallistoa, mutta toiveena on, että vaatteista tulee rakastettuja ja vaalittuja kestosuosikkeja.

Mainio Clothingin verkkosivu

MORICOSlow fashion to the moon and back

MORICO (aiemmin Mori Collective) sijaitsee Oulun Pikisaaressa. MORICO valmistaa vaatteita, asusteita ja koruja sekä ekologisia uima-asuja ja urheiluleggingsejä kierrätysmateriaaleista.

MORICO on suunniteltu kaikille hidasta muotia rakastaville. ”Kuten kuu kiertää maata, tavoitteenamme on matkata yhdessä kanssasi kohti kiertotalouden mukaista muotia”, kuuluu yksi MORICOn kantavista ajatuksista.

Suunnittelu pohjautuu hitaan muodin periaatteisiin: tuotetaan ajatonta, tyylikästä ja materiaalilähtöistä. Tuotteet suunnitellaan ja valmistetaan vastuullisesti ja lähellä Virossa ja Suomessa, koko tuotteen elinkaari huomioiden. Uniikit mallistot muodostuvat kestävän tuotannon mukaisista luomu- ja kierrätysmateriaaleista.

MORICOn verkkosivu

VAI-KO (The Black Fox Company Oy)

VAI-KO-tuotemerkin takaa löytyy The Black Fox Company Oy -niminen yritys. VAI-KO on suomalainen asustemerkki, joka saa inspiraationsa Suomen luonnosta. VAI-KO valmistaa pipoja, huiveja, lapasia ja muita asusteita, jotka sopivat niin metsäretkelle kuin urbaaneihin ympäristöihin. Eettisyys ja ekologisuus ovat tärkeitä arvoja yrityksen tuotannossa. Asusteet valmistetaan luonnonmateriaaleista, esimerkiksi luomumerinovillasta ja luomupuuvillasta.

VAI-KO:n verkkosivu

Ajankohtaista aiheesta

Hyvää kesää! Toimistomme lomailee heinäkuussa

Tule meille töihin: Asiantuntija / johtava asiantuntija, kansainvälisyys ja rahoitus

Uutishuone