Vielä ehdit hakea! Kehitä bisnestaitojasi – tekstiili- ja muotialan yrityksille räätälöity liiketoimintaosaamisen ammattitutkinto käynnistyy syksyllä 2021

Lähde kehittämään liiketoimintaosaamistasi! Työn ohessa suoritettavan liiketoiminnan ammattitutkinnon avulla pääsee syventymään muun muassa liiketoiminnan kehittämiseen, kannattavuuteen sekä myynnin suunnitteluun ja toteuttamiseen. Koulutus kestää noin vuoden, ja siihen on helppo osallistua eri puolilta Suomea.

Rastor-instituutin, Suomen Tekstiili ja Muoti ry:n sekä Faros & Com Oy:n yhteistyössä toteuttama tutkintokoulutus on räätälöity tekstiili- ja muotialan yritysten tarpeita silmällä pitäen. Tutkinto-ohjelman tavoitteena on mm. kehittää opiskelijan ymmärrystä toimintaympäristön muutoksista ja asiakassegmenteistä, kirkastaa näkemystä omasta brändistä, lisätä ymmärrystä tuloksellisesta toiminnasta sekä tarjota tietoa myyntikanavista, myynnin alustoista ja työkaluista.

”Suomessa on korkeatasoista tekstiili- ja muotialan suunnitteluosaamista, mutta liiketoimintataidot on pitkään tunnistettu meillä kompastuskiveksi. Koulutus on mainio tilaisuus kehittää omaa osaamista, ja samalla yritystä, samanhenkisessä ryhmässä”, kertoo osaamis- ja koulutusasiantuntija Auri Kohola Suomen Tekstiili & Muoti ry:stä.

Mitä tutkinto sisältää?

Liiketoiminnan ammattitutkinnon laajuus on 150 osaamispistettä.

Siihen sisältyy kolme tutkinnon osaa:

 1. liiketoiminnan tehtävissä toimiminen
 2. myynnin ja asiakaspalvelun suunnittelu ja toteutus
 3. yksi valinnainen osa, joka valitaan seuraavista:
  • asiakaskokemuksen kehittäminen ja palvelumuotoilu
  • projektinhallinta
  • tapahtumatuotanto
  • ratkaisumyynti

Tutustu monipuolisiin sisältöihin tarkemmin koulutusesitteestä (linkki esitteeseen).

Kenelle koulutus sopii?

Koulutus sopii erinomaisesti esimerkiksi design-taustaiselle yrittäjälle tai yrittäjäksi aikovalle, alanvaihtajalle tai tekstiili- ja muotialan yrityksessä työskentelevälle, jolla on kiinnostusta kehittää liiketoimintaosaamistaan. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen opiskeluohjelma, joten voit olla kokeneempi tekijä alalta tai vasta suunnittelemassa liiketoimintaa – koulutus tarjoaa siis oppia hyvin erilaisiin tilanteisiin.

Miten koulutus järjestetään?

Tutkinnon voi suorittaa oman työn ohella oppisopimuskoulutuksena, jolloin se on myös ilmainen. Mikäli oppisopimusehdot eivät täyty, on tutkinnon kustannus opiskelijalle 940 euroa. Oppisopimuskoulutus on mahdollinen suoritusmuoto myös yrittäjälle.

Tutkinnon suorittaminen kestää noin vuoden ja pitää sisällään noin 10 koulutuspäivää. Koulutuspäiviin on mahdollista osallistua joko etäyhteydellä tai lähiopetuksessa Espoon Tapiolassa (mikäli koronatilanne sen sallii). Kouluttajina toimivat Rastor-instituutin opettajat. Mukana on myös puheenvuoroja tekstiili- ja muotialan yrityksistä.

Lisäksi tutkintoon sisältyy oppimista työpaikalla sekä verkko-opiskelua.

Miten ilmoittaudun ja mistä saan lisätietoa?

Ilmoittaudu koulutukseen viimeistään 15.8.2021. Voit ilmoittautua koulutukseen tästä linkistä.

Ensimmäinen koulutuspäivä järjestetään 29.9. Ennen tätä koulutuksen järjestäjä laatii yhdessä jokaisen osallistujan kanssa henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman.

Lisätietoja sisällöistä ja osallistumismahdollisuuksista voi kysyä Rastor-instituutin sekä Faros & Com Oy:n yhteyshenkilöiltä.

Riikka Huhtala, yhteyspäällikkö, Faros & Com Oy, riikka.huhtala@faroscom.com, puh. 050 363 5659

Kaisa Tolppanen, osaamispäällikkö, Rastor-instituutti, kaisa.tolppanen@rastorinst.fi, puh. 050 579 1007

Ajankohtaista aiheesta

Vastuullinen vaatekulutus osaksi koulujen kestävyyskasvatusta?

5 kysymystä korkeakouluille: Tampereen ammattikorkeakoulu

Uutishuone