Vuoden 2022 äitiyspakkaus julkistettiin

Vuoden 2022 äitiyspakkaus julkistettiin poikkeuksellisesti 9.12.2021, sillä syntyvyyskäyrät Suomessa ovat nousussa. Vuonna 2022 pakkaus vaihtuu jo alkuvuodesta. Kela on kiinnittänyt äitiyspakkauksen vastuullisuuteen runsaasti huomiota. Pakkauksessa on mukana useiden suomalaisten jäsenyritystemme tuotteita.

Vuoden 2022 äitiyspakkauksen 43 tuotetta on valikoitu tuotteiden materiaalivalintoja, laatua ja vastuullisuutta tarkastellen. Tuotteita on vuoden 2022 pakkauksessa seitsemän vähemmän kuin vuonna 2021, sillä tuotteiden laatua on korostettu hinnan sijaan.

– Puuvillasta valmistetuista tuotteista suurin osa on luomupuuvillaa. Muutamassa tuotteessa on käytetty osittain kierrätysmateriaalia. Kaikkien tuotteiden täytyy tietenkin täyttää Suomen ja EU:n lainsäädännän turvallisuusvaatimukset, painottaa Kelan etuuspäällikkö Johanna Aholainen.

Monikäyttöisyys on tuotevalikoiman ytimessä tälläkin kertaa. Materiaalien kestävyys, värimaailman harmonisuus ja yhdisteltävyys auttavat tuotteiden kierrätystä eteenpäin.

– Kela kehittää sisältöä jatkuvasti vastuullisemmaksi ja tuotteiden ulkoasuvalinnoissa osallistetaan jatkossakin yleisöä. Pakkauksen perustehtävä on kuitenkin kansanterveydellinen; sillä halutaan turvata vauvan perustarpeita, sekä auttaa vauvaperhettä alkuun, Aholainen muistuttaa.

Vuoden 2022 äitiyspakkauksessa on monen jäsenyrityksemme tuotteita: mukana ovat Recticelin vuodelaatikon patja, Reiman haalari, Wendren makuupussi ja kuolalappu, Black Modan bodyt, Dream Circusin housut, Finlaysonin peitto ja pyyhe, Univision aluslakana ja Delipapin terveyssiteet.

 

Lue lisää:

Vuoden 2023 kilpailutus äitiyspakkauksen tuotteista on käynnissä. Lue lisää julkisia hankintoja koskevasta jutustamme (9.11.2021)

Tutustu vuoden 2022 äitiyspakkauksen tuotteisiin Kelan verkkosivuilla 

Ajankohtaista aiheesta

Kestävyyssääntely etenee – yritysvastuudirektiivi astuu voimaan heinäkuussa

Ekosuunnitteluasetus hyväksytty: yritysten näkökulmien huomioiminen tuoteryhmäkohtaisten kriteerien valmistelutyössä on erittäin tärkeää

Uutishuone