- Vastuullisuus ja kiertotalous
Hiilineutraali tekstiiliala 2035 -sitoumus kasvattaa suosiotaan – mukaan myös Lapuan Kankurit, Pomppa ja Sasta
Suomen Tekstiili & Muoti ry:n Hiilineutraali tekstiiliala 2035 -sitoumus on kerännyt yhteen yritykset, jotka haluavat toimia aktiivisesti hiilidioksidipäästöjen vähentämisen eteen. Sitoutuneiden yritysten joukko kasvaa jatkuvasti. Tuoreimpana mukaan ovat liittyneet Pomppa, Sasta ja Lapuan Kankurit.
(Jutun pääkuva: Sasta)
Monet sitoumukseen mukaan lähteneet yritykset ovat jo pitkään kiinnittäneet huomiota ilmastoasioihin. Esimerkiksi Lapuan Kankurit on aloittanut hiilijalanjäljen laskennan jo muutama vuosi sitten.
”Hiilijalanjäljen laskennan kautta ymmärrämme päästöjä huomattavasti paremmin ja voimme tehdä aktiivisesti töitä hiilineutraalisuutta kohti. Hiilineutraali tekstiiliala 2035 -sitoumuksen laskuri auttaa meitä tässä työssä jatkossa. Yhdessä muiden tekstiilialan yritysten kanssa voimme myös sparrata toisiamme ja tehdä työtä paremman huomisen puolesta”, sanoo Lapuan Kankureiden markkinointijohtaja Jaana Hjelt.

Myös koirien säänkestäviin ulkoiluvaatteisiin erikoistunut Pomppa pitää sitoumuksen kautta käyttöön saatavia työkaluja pienen yrityksen näkökulmasta erittäin arvokkaina.
”Sitoumus tarjoaa meille käyttöön työkalut, joilla saamme laskettua nykyisen hiilijalanjälkemme. Sen jälkeen voimme asettaa omat tavoitteemme, huomioiden koko arvoketjumme ja liiketoimintamme. Se onkin meille tämän sitoumuksen tärkein anti. On tärkeää kohdistaa teot sinne, missä niillä on suurin vaikutus, pieniäkään tekoja väheksymättä”, sanoo Pomppan toimitusjohtaja Minna Hysky.

Yrityksille Hiilineutraali tekstiiliala 2035 -sitoumus on yksi osa vastuullisuustyön laajaa kokonaisuutta. Monet mukana olevista yrityksistä ovatkin asettaneet itselleen jo sitoumusta kunnianhimoisempia tavoitteita tai mukana jo muissakin alan kansainvälisissä aloitteissa.
”Olemme sitoutuneet myös Scandinavian Outdoor Groupin ilmastoaloitteeseen, mutta pidimme erittäin tärkeänä olla mukana myös suomalaisten yritysten yhteisessä ilmastositoumuksessa”, perustelee Sastan kaupallinen johtaja Juha Latvala yrityksen päätöstä lähteä mukaan Hiilineutraali tekstiiliala 2035 -sitoumukseen.
Metsästys- ja retkeilyvaatteista tunnettu Sasta nojaa toiminnassaan perinteisiin teeseihin: laatu ja käyttöiän pidentäminen.
”Luonnon hyvinvointi on ollut meille aina tärkeää. Nyt edessä on kuitenkin niin valtava haaste, että joka rintamalla täytyy pystyä parantamaan. Uskon, että sitoumuksen kautta saatava hiilijalanjälkilaskuri tarjoaa meille tulevaisuudessa faktat, joiden perusteella päätökset vievät meitä varmemmin oikeaan suuntaan”, sanoo Latvala.
Tutustu tarkemmin Hiilineutraali tekstiiliala 2035 -sitoumukseen ja liity mukaan!