Infinited Fiber Company investoi 220 miljoonaa tekstiilikuitutehtaaseen Suomessa

Tekstiiliteknologiayritys Infinited Fiber Company etsii Suomesta toimipistettä lippulaivatehtaalleen, jossa se aikoo valmistaa Infinna-uusiokuituaan kansainvälisille markkinoille. Yritys päättää tehdaspaikasta syyskuuhun mennessä. Investoinnin suuruus on noin 220 miljoonaa euroa.

Infinited Fiber Companyn kehittämällä teknologialla voidaan valmistaa tekstiilikuitua selluloosapitoisista raaka-aineista, kuten puuvillaa sisältävästä tekstiilijätteestä, kartonkijätteestä ja riisin- tai vehnänoljen kaltaisesta maatalousjätteestä. Yrityksen mukaan Infinna-tekstiilikuitu tuntuu ja näyttää puuvillalta.

”Tämä on merkittävä uusi vaihe Infinited Fiber Companyn tarinassa. Maailman muotijättien kiinnostus Infinna-tekstiilikuituamme kohtaan on ollut valtavaa. Oman tuotantolaitoksen perustaminen on vastauksemme tähän kasvavaan kysyntään. Teknologian lisensointi säilyy pitkän aikavälin liiketoimintastrategianamme. Tämän tehtaan myötä parannamme Infinnan saatavuutta globaaleilla muoti- ja tekstiilimarkkinoilla lyhyellä ja keskipitkällä aikavälillä”, sanoo Infinited Fiber Companyn toimitusjohtaja ja perustajajäsen Petri Alava.

”Merkittävä askel Suomelle”

Suomen Tekstiili & Muoti ry:n toimitusjohtaja Marja-Liisa Niinikoski iloitsee investointiuutisesta, joka vahvistaa tekstiilialaa Suomessa.

”Infinited Fiber Companyn tehdasinvestointi on hieno esimerkki siitä, miten suomalainen tekstiiliala haluaa uudistua ja kasvaa. Investointi on merkittävä askel kohti vahvaa tekstiilialan arvoketjua ja korkean jalostusarvon liiketoimintaa”, Niinikoski sanoo.

”Olemme yhdessä muiden eurooppalaisten tekstiilialan järjestöjen kanssa ehdottaneet, että Suomesta voisi tulla yksi EU:n tekstiilikierrätyskeskittymistä. Tämä on erinomainen harppaus kohti tätä tavoitetta. Seuraavia askeleita voisivat olla kehräämötoiminnan saaminen Suomeen, arvoketjun seuraavien osien vahvistaminen entisestään sekä kansainvälisen kuluttajaliiketoiminnan kasvattaminen. Suomi haluaa olla kiertotalouden suunnannäyttäjä ja hiilineutraali yhteiskunta. Tässä tekstiiliteollisuudella voi olla merkittävä rooli.”

IFC harkitsee useita eri paikkakuntia

Infinited Fiber Companylla on tällä hetkellä Espoossa ja Valkeakoskella pilottitehtaat, joiden yhteenlaskettu nimelliskapasiteetti on 150 tonnia vuodessa. Suunnitellun lippulaivatehtaan vuotuinen kapasiteetti on 30 000 tonnia. Raaka-aineenaan se käyttää poistotekstiiliä.

”Suomi on perinteikäs selluloosateollisuusmaa, josta löytyy erinomaista insinööriosaamista sekä vahvaa tahtoa olla kiertotalouden johtavia toimijoita. Harkinnassamme on useita paikkakuntia eri puolilla Suomea, ja tuotantoamme tukeva, valmis infrastruktuuri on yksi lopulliseen päätökseen vaikuttava tekijä”, Petri Alava sanoo.

Tehtaan koko tuotanto suunnataan vientiin. Infinited Fiber Company käy sopimusneuvotteluja useiden kansainvälisten muoti- ja tekstiilialan yritysten kanssa tulevan tuotannon myynnistä ja uskoo saavansa myytyä tehtaan koko kapasiteetin usealle vuodelle vuoden 2021 loppuun mennessä.

Lippulaivatehtaan perustamisinvestoinnin suuruudeksi arvioidaan n. 220 miljoonaa euroa. Infinited Fiber Company tutkii parhaillaan erilaisia rahoitusvaihtoehtoja, ja näihin liittyvät selvitykset valmistuvat lähiaikoina. Tehtaan odotetaan aloittavan toimintansa vuonna 2024.

IFC:n keskeisiä kumppaneita hankkeessa ovat kansainvälinen teknologiakonserni ANDRITZ, joka on uuden laitoksen keskeinen prosessilaitteiden toimittaja, sekä Lounais-Suomen Jätehuolto Oy (LSJH), joka toimittaa raaka-ainetta. LSJH kaavailee Turun seudulle täysimittaista kuluttajapoistotekstiilin jalostuslaitosta.

Lue lisää:

Tekstiilikuitua Jyväskylästä: Kuitukehittäjä Spinnova ja selluyhtiö Suzano avaavat kaupallisen mittakaavan tehtaan

VTT selvittää tekstiilialan uusia liiketoiminta- ja investointimahdollisuuksia

Suomeen halutaan EU:n tekstiilien kierrätyshubi – mahdollisuus tuhansiin työpaikkoihin

Ekologisia tekstiilikuituja Suomesta – missä mennään tällä hetkellä?

Kuva: Infinited Fibre Company

Ajankohtaista aiheesta

Älä osta mitään – tai ainakaan pikamuotia

Yleisen tuoteturvallisuusasetuksen (GPSR) soveltaminen alkaa 13.12.2024 – olethan tietoinen uusista vaatimuksista

Uutishuone