Pysy ajan tasalla tekstiilien kierrätyskeskittymien kehittymisestä Euroopassa – ilmoittaudu mukaan ReHubs-sidosryhmäfoorumiin!

Eurooppalaisen tekstiilialan kattojärjestö Euratexin ja sen jäsenliittojen ReHubs-yhteisaloitteen tavoitteena on edistää poistotekstiilien kierrätystä yhdistämällä poistotekstiilien keräilijät, käsittelijät ja hyödyntäjät ympäri Eurooppaa. Uusi ReHubs-sidosryhmäfoorumi tarjoaa yrityksille ja sidosryhmille kanavan, jonka kautta voi osallistua kierrätyskeskittymien toiminnan kehittämiseen.

Tekstiilijätteen erilliskeräys on alkamassa EU-alueella vuoteen 2025 mennessä. Euroopan komissio valmistelee tekstiilistrategiaa, jonka tavoitteena on vahvistaa eurooppalaisen tekstiilialan kilpailukykyä ja edistää alan siirtymää kohti kiertotaloutta ja uusia liiketoimintamalleja.

Eurooppalaisen tekstiilialan kattojärjestö Euratexin ja sen jäsenliittojen loppuvuodesta 2020 julkaisemalla ReHubs-yhteisaloitteella halutaan vastata tulevaisuuden tarpeisiin. Aloitteessa ehdotettiin viiden tekstiilien kierrätyskeskittymän perustamista, mutta kiinnostusta on tällä hetkellä Euroopassa laajemminkin, ja kilpajuoksu on kovaa. Suomen Tekstiili & Muoti on ollut alusta lähtien mukana aloitteen valmistelussa.

”Suomella on erinomainen mahdollisuus toimia tulevaisuudessa yhtenä tekstiilien kierrätyskeskittymistä.  Meillä on ensiluokkaista osaamista niin poistotekstiilien käsittelyssä kuin uusien ekologisten bio- ja kierrätyspohjaisten tekstiilikuitujen tuotannossa. Tätä mahdollisuutta ei pidä hukata”, sanoo Suomen Tekstiili & Muoti ry:n johtava asiantuntija Satumaija Levón.

Foorumi on avoin erilaisille toimijoille

ReHubs-aloitteen tavoitteena on yhdistää poistotekstiilien keräilijät, käsittelijät ja hyödyntäjät ympäri Eurooppaa sekä kehittää EU-tasolla koordinoitu järjestelmä poistotekstiilien keräykseen ja hyödyntämiseen. Tätä varten on nyt perustettu ReHubs-sidosryhmäfoorumi.

”Sidosryhmäfoorumi tarjoaa kanavan, jonka kautta suomalaisilla toimijoilla on mahdollisuus pysyä ajan tasalla ReHubsien kehityksestä sekä löytää uusia asiakkaita tai yhteistyökumppaneita tekstiilien kiertotalouden edistämiseen”, sanoo Levón.

Sidosryhmäfoorumi on avoin niin yrityksille, tutkimusorganisaatioille, viranomaisille kuin muille sidosryhmille, jotka ovat aktiivisesti kiinnostuneita osallistumaan aloitteeseen tai hyödyntämään tekstiilien kierrätysratkaisuja.

Sidosryhmäfoorumiin osallistuminen on maksutonta, mutta vaatii hakemuksen täyttämisen Euratexin verkkosivujen kautta.

Lisätietoa ReHubs-aloitteesta ja ilmoittautuminen sidosryhmäfoorumiin

Lue myös:

Suomeen halutaan EU:n tekstiilien kierrätyshubi – mahdollisuus tuhansiin työpaikkoihin

Suomi näyttää suuntaa tekstiilien kiertotaloudessa – investointeja tarvitaan koko ketjuun keräilystä käsittelyyn ja lopputuotteisiin

”Vahva maabrändi kiidättää Suomen voittajaksi kiertotalouden kilpajuoksussa”

 

Muista myös kaikille avoin Tekstiilien kiertotalouden ajankohtaisfoorumi to 26.8. klo 13–15

Ajankohtaista aiheesta

Esittelyssä ASK – The Nordic Way -podcast. Suomesta mukana Halti & Reima

Vastuullinen vaatekulutus osaksi koulujen kestävyyskasvatusta?

Uutishuone