Spinnovalle 11 miljoonaa puukuidun kaupallistamiseen

Spinnova kehittää uudenlaista selluloosapohjaista tekstiilikuitua yhteistyössä suurten tekstiilibrändien kanssa. Yritys keräsi 11 miljoonan euron pääomarahoituksen tekstiilikuidun kaupallistamisvaiheeseen.

Pääsijoittaja on startupin teollinen kumppani, brasilialainen sellujätti Suzano Papel el Cellulosa. Sijoittajana on myös suomalainen pääomasijoittaja Maki.vc ja muita sijoitusyhtiöitä. Selluloosasta tekstiilikuitua kehittävä yritys on askeleen lähempänä teollisen mittakaavan tuotantoa.

Kestävistä kuiduista halutaan jatkossa houkutteleva vaihtoehto tuotemerkeille ja tällä tavoin kaikkien kuluttajien saataville. Täydessä tuotantovauhdissa oleva pilottilaitos Jyväskylässä aloitti toimintansa alkuvuonna. Se tuottaa kuitua ensimmäisten brändikumppanien testattavaksi.

Spinnova tekee yhteistyötä esimerkiksi Marimekon ja norjalaisen Bergansin kanssa.

”Olemme onnistuneet visioihimme liittyvissä strategisissa painopistealueissa: Teemme tiivistä yhteistyötä tuotemerkkien kanssa kuitutuotteidemme kehittämiseksi ja skaalaamme kestävän teknologian suuriin volyymeihin teollisuuskumppanien kanssa”, toimitusjohtaja ja perustaja Janne Poranen kommentoi.

Tavoitteena on saada pilottilaitoksen tuotanto vakaaksi ja kehittää asiakkaiden kanssa ensimmäiset kaupalliset tuotteet. Lähitulevaisuudessa kuluttajille esitellään ensimmäisiä tuotteiden prototyyppejä.

Rahoituskierroksen pitäisi kantaa yhtiötä pari vuotta seuraavaan virstanpylvääseen saakka. Silloin on edessä päätös teollisen mittakaavan tuotantolaitoksen investoinnista. Spinnovalla ja Suzanolla on esisopimus tuotantolaitoksen perustamisesta.

Lisätietoa: Spinnovan tiedote 9.10.2019