Suomen Tekstiili & Muoti mukaan eurooppalaiseen muotialan allianssiin

Eurooppaan on syntynyt uusi muotialan yhteenliittymä, kun 25 Euroopan muotialan toimijaa perusti European Fashion Alliancen, Euroopan muotiallianssin Frankfurtin sopimuksella. Muotialan järjestöjen vahvan uuden verkoston tarkoituksena on koko Euroopan muotialan tuominen yhteen ja alan uudistaminen. Suomen Tekstiili & Muoti ry on yksi allianssin perustajajäsenistä.

Euroopan ensimmäisen muotialan järjestöjen yhteenliittymän on perustanut 25 eurooppalaista muotiorganisaatiota, joiden tavoitteena on saada aikaiseksi menestyvä, vastuullinen ja inklusiivinen eurooppalainen muotiala. 

Maaliskuun 2022 lopussa Frankfurtissa pidetyssä kaksipäiväisessä huippukokouksessa Fashion Council Germany kokosi yhteen Euroopan johtavat muotiorganisaatiot muodin muutosta ajavaksi yhteenliittymäksi, ja tapahtumaa tukivat Messe Frankfurt ja sen maailmanlaajuinen Texpertise Network -verkosto. 

Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen sekä komissaari Mariya Gabriel ovat peräänkuuluttaneet muotiteollisuuden vahvistumista luovana ja vastuullisena toimialana koko Euroopan tasolla, ja he ovat innoittaneet allianssia pyrkimään alan uudeksi vahvaksi ja yhtenäiseksi äänitorveksi. Verkoston toiminta edistää eurooppalaisen muodin siirtymistä kohti vastuullisempaa, innovatiivisempaa ja inklusiivisempaa muodin tulevaisuutta. 

Frankfurtin sopimuksella Euroopan muotiorganisaatiot ovat päättäneet liittyä uudeksi toimialaliittoumaksi. Ne kehittävät yhdessä strategian ja toimintamallin, jolla vastataan lähitulevaisuudessa alan muutostarpeisiin. Liittouman kautta Euroopan muotiorganisaatiot, jotka edustavat isoa ja ainutlaatuista osaa koko maailman muotiteollisuudesta, pyrkivät yhdessä vahvistamaan Euroopan muotialaa aktiivisten toimien ja politiikkasuositusten kautta 

”Päätimme Suomen Tekstiili & Muoti ry:ssä lähteä mukaan tähän eurooppalaiseen verkostoon, koska näemme, että yhdessä voimme oppia enemmän ja vaikuttaa paremmin muotialan edellytyksiin Euroopassa ja maailmanlaajuisesti erityisesti vastuullisuuden, kiertotalouden ja alan digitalisaation edistämiseksi”, toteaa toimitusjohtaja Marja-Liisa Niinikoski Suomen Tekstiili & Muoti ry:stä. Hän myös osallistui muotiallianssin lanseeraustilaisuuden paneeliin Frankfurtissa 21.6.2022. 

EFA:n jäsenet kutsuvat muita vastaavia organisaatioita mukaan toimintaansa. 

European Fashion Alliancen perustajajäseniä ovat: 

Asociación Creadores De Moda de España (Espanja)

Austrian Fashion Association (Itävalta) 

Baltic Fashion Federation (Latvia)

Bulgarian Fashion Association (Bulgaria)

Camera Nazionale Della Moda Italiana (Italia)

Copenhagen Fashion Week (Tanska)

Council for Irish Fashion Designers (Irlanti)

Estonian Academy of Arts (Viro)

Fashion Council Germany (Saksa)

Fédération de la Haute Couture de la Mode (Ranska)

Fédération Français du Prêt-à-Porter Féminin (Ranska) 

Flanders DC  (Belgia)

Icelandic Fashion Council (Islanti) 

Global Fashion Agenda

Gran Canaria Moda Cálida (Espanja)

MODA-FAD (Espanja)

Modesuisse (Sveitsi)

Modalisboa (Portugali) 

Norwegian Fashion Hub (Norja)

Slovak Fashion Council (Slovakia)

Swedish Fashion Council (Ruotsi) 

Suomen Tekstiili & Muoti (Suomi) 

Taskforce Fashion (Alankomaat) 

The Prince’s Foundation (Iso-Britannia)

Wallonie Bruxelles Design Mode (Belgia) 

Marja-Liisa Niinikoski

Toimitusjohtaja

+358 40 538 4541
marja-liisa.niinikoski@stjm.fi

Ajankohtaista aiheesta

Tuore raportti: Digitaalisen ja fyysisen kokemuksen integrointi elinehto muotialan yrityksille

WORTH-projekteista kumppaneita, rahoitusta ja hautomopalveluita muoti- ja lifestylealan toimijoille

Uutishuone