Tekstiili- ja muotialan työntekijöiden neuvottelutulos hyväksytty

Suomen Tekstiili & Muoti ry ja Teollisuusliitto ry ovat hyväksyneet neuvottelutuloksen tekstiili- ja muotialan työntekijöiden työehtosopimuksesta.

Tekstiili- ja muotialan työntekijöiden työehtosopimuksen sopimuskausi on 18.2.2020-31.12.2021. Sopimuksen piirissä on noin 2000 työntekijää.

Sovitut palkankorotukset eivät ylitä vientialojen yleistä linjaa. 1.4.2020 yleiskorotuksen suuruus on 1,3 % ja 1.3.2021 puolestaan 1,2 % + työpaikkakohtainen erä 0,8 %. Vuorolisät pysyvät ennallaan.

Kilpailukykysopimuksen mukaiset tunnit muuttuvat uusiksi työaikajärjestelyiksi. Yrityksissä otetaan käyttöön uusi jousto, jossa voidaan poikkeuksellisissa tilanteissa pidentää työpäivän pituutta 10 tuntiin ilman ylityökorvausta. Myös koulutukseen on mahdollista käyttää lisätunteja normaalin työajan päälle.

”Erityisen iloisia olemme siitä, että työrauhan pelisääntöjä edistettiin ja sopimuksen mukaisesti poliittisia mielenilmauksia pyritään välttämään. Nämä olivat ensimmäiset työehtosopimusneuvottelut uuden Teollisuusliiton kanssa. Toimintatavat hakevat vielä muotoaan, mutta yhdessä löysimme hyvän sävelen neuvotteluihin”, sanoo Suomen Tekstiili & Muoti ry:n toimitusjohtaja Anna-Kaisa Auvinen.

Myös Tekstiili- ja muotialan toimihenkilöiden työehtosopimusneuvottelut Ammattiliitto Pron kanssa on saatu päätökseen.

 

Tuija Vehviläinen

Työmarkkinapäällikkö, TES- ja työlainsäädäntöasiat

+358 40 751 9543
tuija.vehvilainen@stjm.fi

Ajankohtaista aiheesta

Tekstiili- ja muotialan toimihenkilöille neuvottelutulos

Tekstiili- ja muotialan työntekijöille neuvottelutulos

Uutishuone