Tekstiilien Horisontti Eurooppa -ohjelma etenee nopeasti

Textile of the Future -ohjelma tukee tutkimus- ja innovaatiotoiminnan kautta eurooppalaisen tekstiili- ja muotialan digitalisaatiota, vihreää siirtymää, kilpailukykyä ja kasvua. Lue seuraavista askeleista ja suomalaisten toimijoiden vaikutusmahdollisuuksista!

Textiles of the Future -kumppanuusohjelma hyväksyttiin Horisontti Euroopan vuosien 2024–2027 strategiajaksolle. Euroopan komissio tukee ohjelman kautta tekstiilialan tutkimus- ja innovaatiotoimintaa 30 miljoonalla eurolla. Vauhdilla etenevän ohjelman haut avautuvat teemoittain, ja tutkimusaiheisiin voi vaikuttaa kesään 2024 asti. Hakuja jaksotetaan siten, että ensimmäiset haut avautuvat syksyllä 2024 ja viimeiset vuoden 2027 aikana, mutta projektit voivat jatkua sen jälkeenkin.  

Miten mukaan vaikuttamaan? 

Kumppanuusohjelman suunnittelusta vastaa tekstiilialan tutkimusverkosto Textile ETP (The European Technology Platform for the Future of Textiles and Clothing), joka pitää kaikille avoimen konferenssin 14.–15.5. Mechelenissä, Brysselin naapurissa. Textiles of the Future -ohjelman strategisen tutkimuksen ja innovaation agenda SRIA on ohjelmassa ensimmäisenä seminaaripäivänä. Osallistujilla on mahdollisuus tuoda esiin omia näkemyksiään siitä, mihin aiheisiin rahoitusta tulisi kohdentaa.

ETP järjestää myös online-kuulemisen 20.6., mutta se on avoin vain ETP:n jäsenille. ETP tiedottaa näistä uutiskirjejakelunsa kautta, joten kannattaa varmistaa uutiskirjetilaus, jos organisaatiosi on ETP:n jäsen. ETP:n jäseneksi pääsee 200–500 euron vuosimaksulla.  

Strategisen tutkimuksen ja innovaation agenda julkaistaan heinäkuussa 2024. Suomen Tekstiili & Muoti seuraa valmistelun etenemistä, ja STJM:n jäsenet, jotka eivät ole ETP:n jäseniä voivat tuoda näkemyksiään ohjelman kattoteemoista esiin liiton kautta.  

Ohjelman kontaktipisteet Suomessa 

Suomessa Business Finland seuraa kaikkia Horisontti-ohjelmia ja viestii niistä. Business Finlandissa tietoa ohjelmista tarjoavat:

  • Elina Holmberg, puh. 050 557 7606, elina.holmberg(at)businessfinland.fi 
  • Heini Günther, puh. 040 502 0042, heini.gunther(at)businessfinland.fi 

Suomen Tekstiili & Muoti ry tarjoaa kumppanuusohjelmasta lisätietoa jäsenilleen, ja voit kääntyä seuraavien henkilöiden puoleen: 

  • Auri Kohola, puh. 040 823 9803, auri.kohola(at)stjm.fi 
  • Marja-Liisa Niinikoski, puh. 040 538 4541, marja-liisa.niinikoski(at)stjm.fi 

Auri Kohola

Asiantuntija, osaaminen & vetovoima

+358 40 823 9803
auri.kohola@stjm.fi

Marja-Liisa Niinikoski

Toimitusjohtaja

+358 40 538 4541
marja-liisa.niinikoski@stjm.fi

Ajankohtaista aiheesta

Kaavailtu tulliuudistus tähtää toiminnan tehostamiseen

Rahoitusta yritysten digitalisaatioon

Uutishuone