Tule mukaan jäsenyritysten vaikuttajaryhmiin!

Ryhmissä pääset vaikuttamaan tekstiili- ja muotialan kehitykseen ja yritysten toimintaympäristöön. Hae mukaan 11.1.2022 mennessä!

Haku liiton jäsenyritysten vaikuttajaryhmiin on nyt auki. Tule mukaan vaikuttamaan liiton kantoihin ja toimintaan – eli tekstiili- ja muotialan tulevaisuuteen!

Vaikuttajaryhmiä on neljä:

  1. Työelämä ja osaaminen
  2. Vastuullisuus ja kiertotalous
  3. Talous ja kansainvälinen liiketoiminta
  4. Julkiset hankinnat ja huoltovarmuus

Näin haet mukaan

Pääset täyttämään hakulomakkeen tästä linkistä. Jos olet ollut jonkin ryhmän jäsen jo vuonna 2021, sinun ei tarvitse täyttää hakulomaketta, vaan voit ilmoittaa ryhmän vetäjälle halukkuudestasi jatkaa ryhmässä.

Huomaa: sinun tulee työskennellä Suomen Tekstiili & Muoti ry:n jäsenyrityksessä, jotta voit hakea mukaan. Kumppanijäsenten edustajat voivat hakea mukaan kaikkiin muihin paitsi Työelämä ja osaaminen -ryhmään.

Näin ryhmät toimivat

Ryhmien tehtävä on muodostaa liiton kannat alalle tärkeisiin asioihin ja tuoda esiin jäsenyritysten näkökulmia ja tarpeita liiton vaikuttamistyöhön.

Suurissa linjoissa ryhmät valmistelevat asiat liiton hallitukselle. Monissa kysymyksistä ryhmät toimivat itsenäisesti: esimerkiksi, kun liitto antaa lausuntoja tai kun tarvitaan nopeasti kantoja johonkin ajankohtaiseen kysymykseen. Vaikuttajaryhmissä voidaan kuulla myös alan eturivin asiantuntijoita ja päättäjiä tarpeen mukaan.

Ryhmät toimivat tarpeen mukaan joko virtuaalisesti Teams-pohjalta tai kasvokkain kokoontuen 2–4 kertaa vuodessa. Ryhmät aloittavat helmikuussa 2022 perehdytyspäivällä.

Jäseniksi toivotaan jäsenyrityksissä johto- tai päällikkötehtävissä toimivia, jotka työskentelevät ryhmien aiheiden parissa. Sama yritys tai henkilö voi olla jäsen useassa ryhmässä. Yhdestä yrityksestä voi olla yksi edustaja kussakin ryhmässä. Ryhmien nimityksissä huomioidaan, että jäseniä tulee tasapuolisesti erityyppisistä ja erikokoisista jäsenyrityksistä.

Ryhmien koko voi olla 5–20 henkilöä, ja niiden toimikausi on aina yksi vuosi kerrallaan. Osallistujien toimikausien määrää ei ole rajattu.

Ryhmät aloittivat toimintansa vuonna 2021, joka oli toiminnan käynnistys- ja pilotointivuosi. Toiminta sai jäsenyritysten edustajilta hyvää palautetta, ja ryhmät jatkavat samalla aihepiirijaolla vuoteen 2022.

Lisätietoja ryhmistä

Voit lukea ryhmistä tarkemmin liiton verkkosivuilta.

Lisätietoja voit kysyä myös ryhmien vetäjiltä:

  1. Työelämä ja osaaminen: Tuija Vehviläinen, Auri Kohola
  2. Vastuullisuus ja kiertotalous: Satumaija Levón
  3. Talous ja kansainvälinen liiketoiminta: Anne Ruokamo
  4. Julkiset hankinnat ja huoltovarmuus: Marja-Liisa Niinikoski, Varpu Laankoski

Hae mukaan vaikuttajaryhmiin 11.1.2022 mennessä tästä linkistä!

Marja-Liisa Niinikoski

Toimitusjohtaja

+358 40 538 4541
marja-liisa.niinikoski@stjm.fi

Tuija Vehviläinen

Työmarkkinapäällikkö, TES- ja työlainsäädäntöasiat

+358 40 751 9543
tuija.vehvilainen@stjm.fi

Anne Ruokamo

Johtava asiantuntija, kansainvälinen liiketoiminta ja rahoitus

+358 40 544 0886
anne.ruokamo@stjm.fi

Varpu Laankoski

Lakimies, TES- ja työlainsäädäntöasiat, lakiasiat (esim. IPR- ja sopimusasiat)

+358 44 531 4624
varpu.laankoski@stjm.fi

Ajankohtaista aiheesta

Tule meille töihin: Suomen Tekstiili & Muoti ry:n lakimies  

Kevätseminaarissa visioitiin alan tulevaisuutta

Uutishuone