Vinkkejä brändin ja tuotteiden suojaamiseen: uusi IPR-julkaisu nyt saatavilla

Tutustu liiton uuteen julkaisuun, josta saat 10 hyödyllistä vinkkiä tavaramerkkien, mallioikeuksien, patenttien ja muiden IPR-oikeuksien (immateriaalioikeudet) hyödyntämiseen.

Julkaisussa kerrotaan muun muassa, miten yritys voi suojata brändinsä ja tuotteensa immateriaalioikeuksien avulla sekä neuvotaan oikeuksien rekisteröinnissä ja valvonnassa. Julkaisu sisältää myös mielenkiintoisia case-esimerkkejä muun muassa lisensoinnista ja brändiohjeistuksesta.

Yrityksen IPR-oikeuksista huolehtiminen on tärkeä osa tämän päivän liiketoimintaa. Oikeuksien rekisteröintien tulee olla kunnossa, jotta yritys voi toimia tehokkaasti markkinoilla. IPR-oikeuksien on syytä olla asianmukaisesti suojattu esimerkiksi silloin, jos yritys hakee ulkopuolista rahoitusta.

Rekisteröintien ohella yrityksen pitää myös muistaa pitää oikeudet voimassa ja uudistaa ne tarvittaessa.  Lisäksi yrityksen tulee laatia tarvittavat sopimukset, jotta oikeuksista saa täyden hyödyn.

IPR-oikeuksien avulla voit vahvistaa liiketoimintaasi ja vauhdittaa kansainvälistymistä. Yrityksesi voi kasvaa ja kansainvälistyä esimerkiksi lisensoimalla. Lue vinkit IPR-oikeuksien hyödyntämiseen julkaisusta, joka on ladattavissa Julkaisut-sivulta.

Suomen Tekstiili & Muoti tarjoaa jäsenyrityksille neuvontaa IPR-kysymysissä ja sopimusasioissa.

Kuva: Finlayson on hankkinut oikeudet Tom of Finland -hahmoihin.