Katri Pylkkänen

Asiantuntija, tuotteet, materiaalit, vastuullisuus

+358 41 535 4379
katri.pylkkanen@stjm.fi

Profiili

Olen työskennellyt jo 20 vuotta tekstiili- ja vaatetusalalla eri tehtävissä myynnin, tuote- ja valikoimanhallinnan, vastuullisuuden ja kiertotalouden parissa. Koulutustaustaltani olen vestonomi (YAMK). Minulle on aina ollut selvää, että tämä on oma alani, ja on ollut mahtavaa nähdä sen monipuolisuutta eri yritysten ja nyt liiton näkökulmasta.

Töissä

Neuvon jäsenyrityksiä viikoittain kysymyksissä esimerkiksi tuotemerkintöihin, sertifikaatteihin, standardeihin ja tekstiilimateriaaleihin liittyen. Seuraan aihepiirejä kansainvälisesti, ja jaan ajankohtaista tietoa jäsenillemme sekä muille alasta kiinnostuneille sidosryhmille. Järjestän myös vuosittain koulutuksia ajankohtaisista teemoista.

Työni vaikutus jäsenyritysten arkeen

Tuon yrityksille tietoa tekstiili- ja muotialan kehittymisestä ja tulevaisuuden näkymistä. Seuraan esimerkiksi tekstiilialaan liittyvän kemikaalilainsäädännön muutoksia ja viestin niistä yrityksille. Ylläpidän listausta kielletyistä ja rajoitetuista kemikaaleista. Tämä helpottaa monen yrityksen työtä.

Vapaa-aikana

Vapaalla olen paljon perheeni kanssa, ja minulle mieluisia harrastuksia ovat tanssi ja pilates. Kesäisin minut löytää joko mökiltä tai keskuspuistosta kasvimaalta, jossa kasvattelen kasviksia ja kukkia.

Tärkein tekstiilini

Eniten iloa arkeen antavat laadukkaat puuvillaperkaaliset vuodetekstiilit ja pellavapyyhkeet.

Kysy minulta näistä

Tuotemerkinnät, sertifikaatit ja standardit, tekstiilimateriaalit

Katri mukana näissä

Tekstiili- ja vaatetusalan standardisointi siirtynyt TEVASTA ry:ltä Suomen Standardisoimisliitto SFS ry:lle

Tuotemerkinnät kansainvälisessä verkkokaupassa – uusi tietopaketti jäsenyrityksille

Tukesille yhteydenottoja virheellisesti markkinoiduista kasvomaskeista

Yritykset valmistavat kankaisia kasvomaskeja kuntien ja yksityishenkilöiden käyttöön