Novida

Novida on Suomen Tekstiili & Muoti ry:n kumppanijäsen.

Novida – ammattiopisto ja lukio järjestää toisen asteen ammatillista koulutusta ja siihen liittyvää palvelutoimintaa Loimaan, Liedon ja Uudenkaupungin alueilla sekä lukiokoulutusta Loimaalla. Koulutustarjonta kattaa useita ammatillisia perustutkintoja sekä ammatti- ja erikoisammattitutkintoja. Muuta ammatillista lisäkoulutusta tarjoaa Lounais-Suomen koulutus Oy, Noviedu. Novidan perustehtävä on vahvistaa nuorten ja aikuisten ammatillista osaamista vastaamaan alueellisia ja valtakunnallisia työelämän tarpeita. Tätä perustehtävää Novida toteuttaa alueen elinkeinoelämän ja muiden toimijoiden kanssa.

Tietoa yrityksestä

Tekstiili- ja muotialalla opit perustaitoja erilaisista käsityötekniikoista, kuten ompelusta, kudonnasta, huovutuksesta, värjäyksestä ja kankaanpainannasta. Opit viestimään osaamisestasi ja ammattitaidostasi hyödyntäen digitaalisuutta. Luovuus, esteettisyys ja yrittäjyys ovat vahvasti mukana opinnoissa. Perustutkinnossa suuntautumisvaihtoehdoksi ja tutkintonimikkeeksi voit valita:

Designtekstiilien valmistaja käyttää kankaankutomisen, huovutuksen ja värjäyksen osaamista tekstiilien suunnittelussa ja valmistuksessa sekä ohjaus- ja neuvontatyössä.

Mittatilausompelija suunnittelee ja valmistaa yksilöllisiä vaatteita. Hän ohjaa asiakkaitaan valitsemaan tyylinsä, väriensä ja vartalonsa mukaisia asukokonaisuuksia.

Sisustustekstiilien valmistaja suunnittelee ja valmistaa sisustustuotteita ja sisustuskokonaisuuksia esim. verhoja, vuodetekstiilejä ja irtopäällisiä. Hän osaa tilan sommittelua, sisustus- ja näyttelysuunnittelua sekä 3D-mallinnusta.

Tutustu myös näihin jäsenyrityksiin