Kiinnostaako digitalisaation haltuun ottaminen, kv-kuluttajakaupan vauhdittaminen tai tuotteiden jäljitettävyys? Nyt on monta mahdollisuutta vaikuttaa!

Liitto kehittää jäsenpalveluitaan ja tekee toimialalle tärkeitä yhteistyöhankkeita Business Finlandin ja Teknologiateollisuuden kanssa.

Jäsenyrityksillä on nyt erinomainen mahdollisuus vaikuttaa siihen, millaisia palveluita Suomen Tekstiili & Muoti tarjoaa tai millaiseen suuntaan eri hankkeet ovat menossa. Jäsenkyselyissä on noussut esiin, että yritykset toivovat lisää mahdollisuuksia vaikuttaa – nyt kannattaa tulla aktiivisesti mukaan!

Digitalisaatio tekstiili- ja muotialalla, liiton palvelut ja rooli – työpajat jäsenyrityksille

Kaipaatko meiltä digitalisaatioon liittyviä palveluja tai vahvempaa vaikuttamistyötä? Tule näihin workshopeihin!

Järjestämme kaksi Teams-workshopia, joissa jäsenyritykset pääsevät kertomaan, mitä digitalisaatio tarkoittaa suomalaiselle tekstiili- ja muotialan yritykselle sekä vaikuttamaan siihen, millaisia digitalisaatioon liittyviä palveluja Suomen Tekstiili & Muoti kehittää.

Tilaisuudet vastaavat jäsenyritysten toiveeseen, sillä jäsenkyselyissä on jo useana vuotena noussut selvästi esiin toive digitalisaatioon liittyvistä palveluista. Digitalisaatio on kuitenkin valtavan iso kokonaisuus, joka pitää sisällään useita teknologisia kehityskulkuja, jotka näkyvät arvoketjun eri vaiheissa. Kerro siis, millaisia palveluja meidän pitäisi tarjota jäsenyrityksille, millaista asiantuntemusta tarvitsisimme, millaisia hankkeita meidän pitäisi edistää.

Workshopeissa meillä on alustajina ja sparraajina kaksi digitalisaation huippuammattilaista: Mikko Eerola ja Antti Merilehto.

Workshopit järjestetään tiistaina 21.9.2021 kello 12–14 ja maanantaina 4.10.2021 kello 12–14.

Kansainvälisen kuluttajakaupan kasvun vauhdittaminen – työpaja tekstiili- ja muotialan toimijoille

Kiinnostaako tekstiili- ja muotialan kuluttajakaupan kansainvälinen kasvu? Onko sinulla ajatuksia siitä, mitä meidän pitäisi Suomessa tehdä enemmän, paremmin tai toisin? Tämä workshop on sinulle!

Business Finlandin workshop liittyy hankkeeseen, jossa selvitetään syksyn 2021 aikana tekstiili- ja muotialan tekstiili- ja muotialan ekosysteemin vahvuuksia, liiketoimintamahdollisuuksia, toimijoita, kasvun esteitä ja tarvittavia toimenpiteitä.

Meillä on mahdollisuus kasvattaa yhteistyössä tekstiili- ja muotialasta Suomelle merkittävä vientiala. Suomeen tarvitaan nyt vahvaa ja kasvuhakuista yhteistyötä tekstiili- ja muotialan kuluttajakaupan kansainvälisen kasvun ympärille. Tule mukaan ja vaikuta!

Hankkeessa on tehty jo toistakymmentä asiantuntijahaastattelua, ja työ jatkuu tässä tekstiili- ja muotialan ekosysteemin työpajassa sekä sen jälkeen toteutettavassa online-kyselyssä. Tulosten pohjalta määrittelemme tavoitteet ja toimenpiteet vuodesta 2022 eteenpäin.

Workshop järjestetään torstaina 21.10.2021 klo 9–12.

Digitaalinen tuotepassi ja jäljitettävyys – tulossa työpajoja

Kaipaatko tietoa tuotteen ja sen raaka- alkuperästä tai haitallisten aineiden sisällöstä? Pohditko keinoja lisätä läpinäkyvyyttä kuluttajien suuntaan? Lähde mukaan kärkijoukkoihin kehittämään ja kokeilemaan digitaalista tuotepassia!

Liitto ja Teknologiateollisuus ry käynnistävät syksyn aikana hankkeen, jonka tavoitteena on määritellä alan arvoketjuja palvelevan digitaalisen tuotepassin konsepti. Hankkeessa yritykset pääsevät vaikuttamaan siihen, minkälainen heidän tarpeisiinsa parhaiten soveltuvan passin sisällön ja tietoarkkitehtuurin tulisi olla. Yrityksille ja muille sidosryhmille järjestetään syksyn aikana konseptin kehittämiseen liittyviä työpajoja. Tiedotamme näiden ajankohdista tapahtumakalenterimme ja uutiskirjeidemme kautta.

Sinua voisi kiinnostaa myös: Kumppaneita kestävyysloikkaan – online-tapahtuma yrityksille

Haluatko olla etujoukoissa tekstiilialan muutoksessa ja rakentamassa suomeen kestävää tekstiiliteollisuutta?

Business Finland, VTT ja Suomen Tekstiili & Muoti järjestävät 7.10.2021 webinaarin ja tapaamisia tekstiili- ja muotialan yrityksille, investoreille, tutkijoille ja uusia ratkaisuja tarjoaville yhteistyökumppaneille.

Lue lisää: Online event: Join the Finnish Sustainable Textile Development Ride

Marja-Liisa Niinikoski

Toimitusjohtaja

+358 40 538 4541
marja-liisa.niinikoski@stjm.fi

Anne Ruokamo

Johtava asiantuntija, kansainvälinen liiketoiminta ja rahoitus

+358 40 544 0886
anne.ruokamo@stjm.fi

Ajankohtaista aiheesta

Pakkausten tuottajavastuu laajenee – liiton kooste pakkausten merkinnöistä EU:ssa

Esittelyssä ASK – The Nordic Way -podcast. Suomesta mukana Halti & Reima

Uutishuone