Messuterveiset Frankfurtista – Techtextil, Texprocess ja Heimtextil samassa paketissa

Parin vuoden pandemiatauon jälkeen globaali tekstiiliala kohtasi jälleen Frankfurtissa. Vastuullisuus, innovaatiot ja digitalisaatio olivat keskeisiä teemoja, kun peräti kolmet messut pidettiin saman katon alla.

Jutun pääkuva: Heimtextil Trend Space, © Messe Frankfurt GmbH / Pietro Sutera

Frankfurtissa joka toinen vuosi järjestettävät Techtextil- ja Texprocess -messut ovat paitsi kauppapaikka myös näyteikkuna tekstiilien tulevaisuuteen. Techtextilin painopiste on teknisissä tekstiileissä ja kuitukankaissa, ja Texprocessin näytteilleasettajat keskittyvät tekstiilien prosessointiin, mutta ne tarjoavat kiinnostavaa sisältöä myös muoti- ja lifestylealan yrityksille. Samaan aikaan pidettiin vielä normaalia suppeampi versio kodintekstiilien Heimtextil-messuista.  

© Messe Frankfurt GmbH / Pietro Sutera

Kaikki messut pidettiin normaalista poikkeavana ajankohtana, sillä yleensä Techtextil ja Texprocess järjestetään keväällä ja Heimtextil tammikuussa. Näytteilleasettajia messutrilogia houkutteli paikalle 2 300 ja vieraita noin 63 000.  

Suomalaisia näytteilleasettajia messuilla oli kolme, vaikka monen muunkin suomalaisen tekstiilialan yrityksen tuotteille ja osaamiselle olisi ollut messuilla paikkansa. Suomalaisia oli messuilla paljon vieraina ja myös trendiluennoilla ja -kierroksella esiteltiin ilahduttavasti suomalaisia innovaatioita.  

Heimtextilin tasokkaita trendiluentoja ja -kierroksia pitivät mm. Anne Marie Commandeur hollantilaisesta Stijlinstitutista, lontoolaisen trenditoimisto Franklin Tillin Marta Giralt Dunjó sekä Anja Bisgaard Gaede SPOTT Trends -toimistolta Tanskasta. Aiheena olivat ilmiöiden ja värien lisäksi uudet tekstiilimateriaalit. 

Messuilla on paljon ohjelmaa myös osastojen ulkopuolella. Eurooppalainen tekstiilialan kattojärjestö Euratex kertoi kiertotalouden ReHubs-aloitteen edistymisestä lehdistötilaisuudessa ja vasta perustettu ensimmäinen Euroopan laajuinen muotialan kattojärjestö European Fashion Alliance kertoi ensiaskeleistaan.   

 

Heimtextil järjestetään seuraavan kerran 10.-13.1.2023 

Techtextil ja Texprocess järjestetään seuraavan kerran 23.-26.4.2024 

Poimintoja kansainvälisistä näytteilleasettajista:

Indorama  

Kuitujen kierrätykseen kehitetty uusi biotransformaatioprosessi  

WarmX 

Lämpiävissä urheilu- ja ulkoiluvaatteissa hyödynnetään hopeapäällysteistä polyamidilankaa. Yritys tekee myös lääketieteellistä tutkimusta masennuspotilaille suunnitellusta päähineestä. 

ITM TU Dresden 

Tekstiilistä valmistetut sydänläppäimplantit voittivat Techtextil Innovation Award -palkinnon 

OceanSafe GmbH 

Biohajoavat tekstiilit ja tarvikkeet mm. sisustus- ja kylpytuotteisiin  

Macpi S.p.A. 

Laitteet saumattomien tuotteiden valmistukseen, teollisen valmistuksen silitys-, höyrytys- ja pesukoneet, vaatealan logistiikka 

Dürkopp Adler GmbH 

Texprocess Innovation Award -palkittu teollisen ompelun optimointiin kehitetty QONDAC-järjestelmä 

Suomalaiset näytteilleasettajat:

Ahlstrom-Munksjö

Infinited Fiber Company

Inka 
 

Anne Ruokamo

Johtava asiantuntija, kansainvälinen liiketoiminta ja rahoitus

+358 40 544 0886
anne.ruokamo@stjm.fi