Biocelsol

Biocelsol-kuitu on ominaisuuksiltaan viskoosin kaltainen.

Raaka-aine: Biocelsol-kuitua on valmistettu pääasiassa puusta saatavasta liukosellusta, mutta myös paperisellua ja tekstiilijätteestä erotettua selluloosaa on käytetty raaka-aineina.

Menetelmä: Biocelsol-teknologialla selluloosaa käsitellään entsyymeillä, liuotetaan kylmäalkalimenetelmällä ja kehrätään kuiduiksi märkäkehruutekniikalla. Kuitujen vaaleus on sama kuin lähtömateriaalin, eikä liukosellua käytettäessä kuituja tarvitse valkaista. Prosessissa ei käytetä myrkyllisiä kemikaaleja, eikä siitä vapaudu haitallisia päästöjä. Menetelmään voidaan lisätä selluloosan funktionalisointi, jonka ansiosta kuitujen värjäytyvyys tehostuu mahdollistaen käytetyn värimäärän pienentämisen ja värjäyksen jopa ilman suolaa.

Materiaalin tuntu: Valmis kuitu on ominaisuuksiltaan viskoosin kaltainen, mutta kuidun kosteudenimukyky on puuvillaan tai viskoosiin verrattuna parempi.  Kuidun värjäytyvyys on siksi erittäin hyvä eikä materiaali ole sähköistyvää. Biocelsol-kuidusta valmistettu materiaali on laskeutuvaa ja lämmittävää sekä pehmeämpää kuin puuvilla.